Neničte si svou hřívu: Pečujte správně o vlasy i na konci léta!

Naše vlasy dostávají o dovolených pěkně zabrat. Ať už horká odpoledne trávíte u bazénu, moře nebo rybníka, koupání se na nich může nepěkně podepsat… Jak jim tedy vrátit jejich krásu?

Samotná voda vlasům samozřejmě těžko ublíží, spíše jde o nejrůznější chemikálie či nečistoty, jež se v ní nacházejí. Takže jak předejdete poničeným vlasům, aniž byste se vzdala příjemného koupání?

Bazény

Problémem vody v bazénech – ať už těch domácích či na veřejných koupalištích – je samozřejmě velké množství chloru, které se v ní nachází kvůli dezinfekci. A chlor není právě k vlasům přátelskou chemikálií… Vysušuje je, narušuje jejich strukturu, a pokud si vlasy barvíte, může se stát, že vám barva po opakovaném koupání v bazénu „vybledne“.

Jak vlasy chránit?
Než skočíte do bazénu, vlasy si namočte v normální vodě ve sprše. Po skončení koupání je rovněž pečlivě opláchněte. Pokud trávíte v bazénu prakticky celé dny, můžete zkusit nanést na vlasy bezoplachový kondicionér. Rovněž jim dopřejte pravidelnou hydratační masku.

Moře

I tady je „zloduch“ na první pohled jasný – sůl. Ani ta našim kadeřím dvakrát nesvědčí, způsobuje jejich vysušování, takže vlasy ztrácejí na objemu, síle, elasticitě i lesku, snáze se lámou a nevypadají příliš upraveně.

Co pro ně můžete udělat?
Základem je samozřejmě pečlivé opláchnutí vlasů po každém koupání – i od toho je na drtivé většině pláží k dispozici sprcha, tak ji využijte. Rovněž si na dovolenou přibalte kvalitní pečující šampon a kondicionér, chybu neuděláte ani s výživným sérem či maskou (v kufru tolik místa nezaberou a vlasům jimi prospějete).


                                                                                                                                          TIPY OD MÓDNÍ REDAKTORKY WEEF

Přírodní koupaliště

Ačkoli na první pohled by neměla být voda v rybníce, jezeře či řece žádným problémem, při současném znečištění životního prostředí musíme být opatrní i tady. Nicméně pro koupání v přírodě stačí, když si vlasy po příchodu domů pořádně opláchnete či umyjete čisticím šamponem (pokud máte možnost, vyplatí se vlasy namočit pod sprchou i před samotným koupáním v rybníce). Pak už stačí jen použít váš obvyklý kondicionér a zničených kadeří se obávat nemusíte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:42
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:14
143 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat