Špinavé štětce na make-up nahrávají nechtěným infekcím

Make-up se stal nepostradatelnou součástí života žen (a ano, i některých mužů). Hraje klíčovou roli od skrývání skvrn po zvyšování sebevědomí. Nanáší se různými způsoby, třeba štětcem. A právě on se musí pravidelně čistit. Jak a čím?

Kůže je komplexní struktura, která tvoří největší orgán lidského těla. Její primární funkcí je sloužit jako bariéra, jež zabraňuje nadměrné ztrátě vlhkosti v těle. Na vnější straně však blokuje vstup toxických látek a patogenů. Věděli jste, že špinavé štětce na make-up nahrávají infekcím kůže? Jsou totiž vystaveny znečištění, odumřelým kožním buňkám a prachu, což může vést k několika kožním problémům (1). Proto je nezbytné je čistit a dezinfikovat.

Co použít?

K řádnému čištění štětců potřebujete několik věcí. Šampon nebo mýdlo, čistič štětců a podložku na čištění. Nastříkejte několik kapek mýdlové tekutiny na podložku a štětiny navlhčete vlažnou vodou. Nyní krouživými pohyby „kartáč“ očistěte a zbavte ho všech nečistot. Myjte, dokud ze štětce nevyteče voda. Následně vymačkejte vodu i ze samotných štětin. (Vyhněte se však příliš drsnému stisku, protože by to mohlo způsobit jejich vypadávání.) (1)

Nyní položte štětce naplocho na ručník a zbavte je přebytečné vlhkosti – čistou a suchou papírovou utěrkou. Nechte několik hodin schnout na vzduchu a své kosmetické pomocníky uložte zpět tam, kam patří. Co se týče frekvence, postup opakujte alespoň jednou až dvakrát týdně (pravidelnost je základ). (1)

Když nemáte čas – nebo se vám nechce

Pokud jsou nástroje, které používáte k nanášení make-upu, špinavé, můžete skončit s pupínky, které se jen tak nezahojí. Ve hře je i riziko stafylokokové infekce a vznik předčasných vrásek.  Jak již bylo uvedeno, špinavé štětce na make-up přispívají k hromadění odumřelých kožních buněk, nečistot, mastnoty a nežádoucích bakterií, což činí vaši pokožku náchylnější k infekcím. I z tohoto důvodu je nesdílejte s nikým jiným, zvlášť v zimě. Během tohoto období v roce totiž pacienti s kožními problémy procházejí nejtěžším obdobím (1). Chcete to riskovat?

Zdroje: (1) www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-secrets/routine/clean-your-makeup-brushes






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat