Chraňte své vlasy před sluncem. Udělejte si domácí masku

14.06.2010 | Krása a móda

Letní měsíce vyžadují náročnější péči o celé tělo. Ochranu před sluncem nepotřebuje jen pokožka, ale i vlasy. Nebezpečí je v tom, že pokud jsme déle na slunci, vlasy sice nebolí jako kůže, ale nežádoucí účinky na ně má slunce stejné. Zkuste domácí masku na vlasy.

Domácí masky jsou nejen mnohem levnější, než kupované, ale také nenáročné na přípravu. Určitě je vyzkoušejte. Nadstandardní péče o vlasy nemusí být vždy také nadstandardně drahá. Své vlasy můžete hýčkat a přitom si vystačíte s tím, co máte běžně doma. Každá z vás má přece olivový olej, vajíčko či jogurt.

Masky jsou vhodné i pro ty, které upřednostňují kosmetické výrobky. Prostě svým vlasům dopřejete jednu masku týdně navíc. Vyrobenou z přírodních materiálů.

Kvalitu vlasů ovlivňuje i to, co jíte. V létě proto jezte dostatek ovoce a zeleniny, pijte dostatečné množství tekutin. Pokuste se jíst potraviny bohaté na proteiny, jako kuře a oříšky, pro zachování přírodních proteinů. Slunce totiž nejen vysušuje vlasy, ale může poškodit i pokožku hlavy.

Domácí vlasové masky:

V létě aplikujte masku 1x za 14 dní. Na konci léta si masku udělejte 3x po sobě jednou týdně, pak stačí opět interval jednou za 14 dní.

Majonézová maska

Smíchejte 2 žloutky a 4 lžíce olivového oleje a pořádně našlehejte, až vznikne krémová hmota podobná majonéze. Naneste na vlasy, přikryjte potravinovou fólií, zabalte do ručníku a nechte působit 30 minut. Poté důkladně smyjte.

Účinek: Suchým a unaveným vlasům dodá vitalitu a lesk. Žloutek obsažený v masce hydratuje a současně očišťuje vlasovou pokožku, dodá objem, lesk, vlasy zpevňuje a posiluje. Obsažené proteiny vyplňují poškození ve vlasech.

Olivová maska pro suché vlasy

Nahřátý olivový olej (pozor teplý, ale ne horký!) důkladně vmasírujte do vlasů a pokožky hlavy. Zabalte do potravinové fólie či igelitového sáčku, překryjte ručníkem a nechte 30 minut působit. Poté důkladně smyjeme šamponem.

Účinek: Suché vlasy budou silné a zdravé. Olej je bohatý na vitamin E, vyživí a vlasům dodá vláhu a poddajnost. Zvláště vhodný je pro roztřepené konečky.

Jogurtová maska na vlasy

Smíchejte 3 lžíce bílého jogurtu, 1 žloutek, lžíci olivového oleje a pár kapek citronové šťávy. Vzniklou směs naneste na vlasy a nechte 20 minut působit pod igelitem, převázaným ručníkem. Na závěr vlasy umyjeme běžným způsobem.

Účinek: Dodá vlasům vitalitu, pružnost a hebkost. Díky kyselině mléčné obnovuje vyvážené pH, vyživuje a hydratuje vlasy.

Banánová maska na vlasy

Na masku potřebujete 1 menší banán, 1 lžíci medu a 1 lžíci olivového oleje. Do zahřátého oleje dejte med, který se v něm rozpustí, přidejte rozmixovaný banán. Banán musí být opravdu dobře rozmixovaný, na úplnou kašičku, jinak by se mohlo stát, že se kousky usadí ve vlasech a nepůjdou smýt. Masku naneste na vlasy, překryjte igelitem a ručníkem a nechte působit 20 minut. Poté důkladně smyjte.

Účinek: Unavené vlasy získají zpět hebkost, vláčnost a lesk. Banán má totiž vysoký obsah sacharidů, cenných vitaminů (A, B a C) a rovněž draslíku.

Zásady péče o vlasy v létě:

1. Před začátkem léta si nechte vlasy zastřihnout a udělejte si jednu z našich vlasových masek.

2. Kupte si vlasovou kosmetiku určenou pro letní období. Speciální vlasové přípravky na léto, které mají UV filtry. Dodávají vlasům výživu a ochranu, čímž zabraňují jejich nadměrnému vysušování.

3. Po koupání ve slané či chlorované vodě si vždy opláchněte vlasy a každý večer umyjte a použijte kvalitní balzám či kondicionér.

4. Noste pokrývku hlavy, vlasy nevystavujte přímému slunci.

5. Minimálně jednou za 14 dní si udělejte domácí vlasovou masku.

6. Těsně před odjezdem na dovolenou si vlasy nebarvěte, protože chlór a sůl může změnit jejich barvu. Barvení vlasy oslabí a jsou pak mnohem zranitelnější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat