Hotový skvost z vaší pleti udělá kyselina stearová

Že pokožce svědčí jen uctívaná kyselina hyaluronová? Ale kdepak! I ta stearová může zesílit její ochrannou bariéru. Také pomůže s hydratací, nakopne hojení a zkrotí záněty.

O blahodárných složkách, které pleti pomáhají obnovit zdraví i mladistvou krásu, slýcháme neustále. Nejdřív to byl klasický vitamin C, potom „zázračná“ kyselina hyaluronová a následně zase vychvalovaný retinol… Pořád něco! Ačkoli samozřejmě nemůžeme používat všechno, co influenceři na sociálních sítích propagují, jsou látky, které si v kosmetickém arzenálu místo rozhodně zaslouží, a to zvláště v zimě. Tady je jedna z nich!

Kyselina, kterou možná ještě neznáte

Kyselina stearová (3) je nasycená mastná kyselina hojně se vyskytující v přírodě i mnoha živočišných a rostlinných tucích. Na seznam jejích potravinových zdrojů patří kupříkladu drůbeží maso, ryby, vejce a mléčné výrobky. Proč se něco takového přidává i do krémů? Odpověď je jasná – jde o ingredienci známou pro svou voskovitou povahu, díky níž báječně funguje jako zahušťovadlo zlepšující konzistenci pečujících produktů. Ovšem výhod má víc. Budou se vám hodit třeba tyhle?

Spása nejen pro suchou pleť

Kyselina stearová (1) vytváří ochrannou bariéru na povrchu pokožky, která omezuje ztráty vody a přispívá tak k efektivnějšímu zadržování vlhkosti. To je zvláště výhodné pro jedince se suchou a šupinatou kůží, kterým chladné zimní měsíce dávají dvojnásob zabrat. Tato složka působí i proti vnějším agresorům, k nimž se počítá také ultrafialové sluneční záření a znečištěné životní prostředí. Přesně z těchto důvodů je velmi prospěšným doplňkem běžné denní kosmetické rutiny. Nelze nezmínit, že tato přátelská kyselina má i silné protizánětlivé vlastnosti, zatímco podporuje hojení ran a kůži celkově zjemňuje (2). Hledejte v drogerii produkty, které ji obsahují. Kromě pleťových vod a krémů ji lze nalézt i v mýdlech a tělových mlécích.

Zdroj: (1) www.wellandgood.com/stearic-acid-skin/, (2)www.curology.com/blog/the-ultimate-guide-to-stearic-acid-in-skincare-products/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20883293/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat