Nejčastější chyby při čištění pleti, které vám zbytečně škodí

Pokožka obličeje je velmi citlivá, a tak vyžaduje zvláštní péči. Ovšem při snaze o co nejlepší starost o pleť můžeme často z nevědomosti napáchat více škody než užitky. Kterých chyb je nutné se vyvarovat především?

Nevhodný produkt

Ať už si pleť čistíte pěnovým či gelovým prostředkem, nebo pleťovou vodou apod., vždy je třeba mít na paměti, že takový výrobek musíte vybírat podle typu své pleti. V opačném případě vám totiž hrozí její přílišné vysoušení nebo naopak maštění, případně nežádoucí reakce typu častější tvorby akné apod. Obecně platí, že obyčejné, klasické mýdlo je v péči o pleť obličeje tabu. Pokožku příliš vysušuje a nijak o ni nepečuje.

Špinavé ruce

Ne, že byste si myla obličej umazanýma rukama, ale spousta žen zapomíná ruce před péčí o obličej pořádně vydrbat mýdlem a vodou. Nestačí, když si řeknete, že přípravek pro čištění pleti je vlastně něco jako mýdlo, takže zvládne i špínu na rukou. To je totiž velký omyl – mikroorganismy, jež se nám celý den usazují na dlaních, jsou z úplně jiné kategorie, takže hrozí, že si je nevědomky zaneseme i na obličej. Zkrátka platí – nejprve umýt ruce, poté se věnovat obličeji.

Nepraná žínka

Pokud k mytí obličeje používáte žínku nebo houbu, pak pamatujte, že byste ji měla prát po každém použití, respektive vždy k mytí použít čistou. Žínky jsou totiž pro množení nejrůznějších mikrobů úplně ideální – poskytují vlhko a teplo, které mají bakterie rády. Ovšem to pro naši pokožku není úplně dobrá zpráva… I z tohoto důvodu je lepší používat k mytí obličeje (čisté) ruce.

Příliš teplá/studená voda

Horká sprcha sice po náročném dni přijde vhod, ale naší pleti nesvědčí. Příliš horká voda ji totiž zbytečně vysušuje. Druhý extrém, tedy voda studená, zase může znamenat, že z pleti neodstraníte dokonale všechny nečistoty. Z toho tedy vyplývá, že budete muset najít optimální teplotu vody – ani příliš teplou, ani příliš chladnou.

Drsný peeling

Ano, peeling patří neodmyslitelně k péči o pleť. Pomáhá odstranit odumřelé buňky a prokrvuje pokožku. Ovšem řada žen to s peelingem přehání – ať už jej používají často (opravdu není třeba podstupovat jej každý den), nebo pleť příliš dřou. V obou případech hrozí mechanické poškození pokožky, které jí na zdraví rozhodně nepřidává. Peeling by měl být jemný a neměl by být spojen s nepříjemnými pocity.

Nedokonalé opláchnutí

Přípravek, který používáte pro čištění pleti, je třeba z obličeje vždy dokonale opláchnout! Jeho zbytky totiž mohou pokožku dráždit, způsobovat její nadměrné vysoušení a přispívat k problémům s pletí.

Nepravidelné čištění

Spousta žen má pocit, že stačí, když svou pokožku zbaví nečistot pouze večer. To je ale chyba! Pleť je třeba vyčistit i ráno po probuzení. Odstraníte z ní nečistoty a bakterie, které se tam „usídlily“ přes noc. Zkuste čištění pleti přidat na seznam takových ranních činností, jako je čištění zubů!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat