Pět triků pro krásu z dávných časů. Buďte krásná jako Kleopatra!

Snaha o dokonalé tělo, krásnou pokožku a zářivé vlasy provází lidstvo (a především ženy) od nepaměti. A ačkoli některé návody mohou z pohledu dnešních poznatků vypadat poněkud neuvěřitelně (např. používání krokodýlího trusu v dávném Egyptě), jiné jsou užitečné i dnes.

Jaká tajemství se tedy skrývala za krásou starověkých a středověkých žen?

1. Vajíčka

O přínosu vajec v péči o pokožku se psalo ve staré Číně přibližně 600 let př. n. l. Tamní lékaři je doporučovali především pro oblast obličeje a krku, aby byla pleť hezky vypnutá.

2. Mléko a med

Koupele obohacené o tyto dvě pochutiny, společně ještě s olivovým olejem, používala samotná Kleopatra. A všechny tři ingredience jsou součástí řady kosmetických produktů dodnes! Takže až se příště budete chtít hezky rozmazlit, podívejte se nejprve do kuchyně…

3. Růžová voda

Dnes patří k nejdražším přísadám kosmetiky a je symbolem luxusu, nicméně i její používání se datuje již do starověkého Egypta. Nejenže pokožku vyživuje, ale dokáže ji i pečlivě vyčistit.

4. Avokádo

Pro výživu pleti jej používali i staří Aztékové. A věděli, proč tak činí! Takže je napodobte, a masku z rozmačkaného avokáda si dopřejte i vy!

5. Mandlový olej

Francouzská královna Marie Antoinetta o svou krásu pečovala opravdu důsledně. Například nikdy nešla spát bez „omlazovacích rukavic“, které byly napuštěny mandlovým olejem a růžovou vodou. Zajistila si tak krásně jemné a nestárnoucí ruce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat