12 superpotravin pro naši pleť: Zajistí jí pružnost a mládí!

Naše strava se projevuje nejen na fungování našeho organismu, ale samozřejmě i na naší pleti. Jaká jídla jí zajistí krásu, zdraví, pružnost a mládí? Poradíme vám!

1. Olivový olej

Mastné kyseliny, antioxidanty… Olivový olej pleti pomáhá nejen zvenku, ale i zevnitř.

2. Rajčata

Obsahují lykopen, velmi silný antioxidant, který přirozeně chrání pleť před škodlivými účinky slunečního záření. Ochranný krém nenahradí, ale rozhodně mu pomůže!

3. Hořká čokoláda

Tmavá čokoláda s vysokým obsahem kakaa v sobě skrývá flavonoidy, antioxidanty, které mimo jiné napomáhají hydrataci pokožky a zlepšují její prokrvení.

4. Sardinky

Obsahují spoustu omega-3 mastných kyselin, jež pomáhají udržovat pleť zdravou – působí protizánětlivě, takže jsou například skvělým prostředkem v prevenci akné.

5. Vlašské ořechy

Pokud nejste fanoušek ryb, získejte omega-3 mastné kyseliny z ořechů.

6. Zelený čaj

Je zdrojem polyfenolů, antioxidantů, jež pomáhají udržovat elasticitu pleti a chrání ji proti škodlivému UV záření.

7. Rozmarýn, tymián

Jedna ze studií ukázala, že u lidí, kteří pravidelně konzumují bylinky, se snížilo riziko vzniku melanomu (nádoru kůže) až o 60 procent. Důvodem jsou antioxidanty, které bylinky obsahují.

8. Kiwi

Obsahuje skoro 120 procent denní dávky vitaminu C, takže patří k jednomu z nejzdravějších ovocí, co můžete sehnat. A vitamin C pomáhá v produkci kolagenu, který zajišťuje pleti pružnost a bojuje s vráskami.

9. Vejce

Kvalitní, zdravé bílkoviny, ale minimum tuku. A to je pro naši pokožku dobrá zpráva, protože proteiny potřebuje, ale příliš tuku přispívá k jejímu stárnutí.

10. Slunečnicová semínka

Pomáhají v prevenci akné a boji s ním. Obsahují totiž vysoký podíl vitaminu E, který podporuje imunitu a působí protizánětlivě.

11. Mrkev

Pravidelná konzumace mrkve vám zajistí přirozenou, zdravou barvu ve tvářích. A to díky karotenoidům.

12. Voda

Hydratace je základ. A to platí i pro naši pleť. Takže dodržujte pitný režim. Vyhýbejte se ovšem nejrůznějším slazeným limonádám apod. Přílišný příjem cukru vede naopak k vráskám. Prostě vsaďte na vodu, ochucenou třeba mátou, pár kapkami citronu nebo pomeranče.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
58 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
65 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat