Prostreno.cz

Netradiční polévky se malou špetkou alkoholu

Lákají vás výzvy? Máte ideální příležitost, jak potěšit zapřísáhlého pivaře i zastánce vína. Už vás někdy napadlo z alkoholických nápojů uvařit polévku? V kuchyňské fantazii se přece meze nekladou!

Polévka je grunt! Když je navíc z vína či světlého ležáku, přijde k chuti i těm, kteří si na „tekutou stravu“ moc nepotrpí. Za tyto pivní dobroty u svého protějšku určitě získáte cenné body. Jdete do toho?

Pivní polévka žloutková

Budete potřebovat:

Postup: Do piva rozšlehejte žloutky, přidejte máslo i cukr. Za stálého míchání přiveďte k varu a povařte zhruba 25 minut. Okořeňte muškátem a podávejte, nejlépe s osmaženým pečivem. Věřte nebo ne, polévka je oproti masu mnohem výživnější. Navíc je lehce stravitelná a strávníka vzpruží.

Pivní vyprošťovák s klobásou

Budete potřebovat:

  • 1/2 světlého piva
  • 500 gramů kysaného zelí i s lákem
  • 1 kostku masoxu
  • 200 gramů uzené klobásy
  • kmín

Na jíšku

  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibuli
  • hladkou mouku
  • mletou sladkou papriku
  • 1/2 litru kysané smetany
  • sůl a cukr

Postup: Vývar z masoxu a pivo přiveďte k varu. Postupně přidávejte zelí i s lákem, kmín, nadrobno pokrájené klobásy a vše povařte doměkka. Na sádle osmažte pokrájenou cibuli, zasypte moukou a paprikou. Vzniklou jíškou zalijte vývar a přeceďte do polévky. Zbývá už jen dosolit, případně osladit a krátce povařit. Ve finále stáhněte hrnec z plotny a zahustěte kysanou smetanou. S tmavým chlebem je to výtečná záležitost!

Vinná léčivá polévka

Budete potřebovat:

Postup: Dejte vařit víno s kouskem másla. Mezitím „rozkvedlejte“ žloutky s trochou studeného vína a moukou, poté vlijte do vína vařícího. Za stálého míchání povařte, osolte a můžete servírovat. Tato polévka se doporučuje těm, kteří jsou právě v rekonvalescenci. Zahřeje totiž nejen v žaludku…

Zdroj: www.essenundtrinken.de, www.funnycooking.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat