Rozmazlete se dobrotami z Mlékárny Valašské Meziříčí a soutěžte o hřejivý dárek

01.02.2018 | Magazín

Dobré vztahy v rodině, a to i v té právě tvořené, je dobré oslavovat pravidelně, a to jakýmkoli způsobem. Nemusí to být nezbytně jen na svatého Valentýna a nemusíme pokaždé ohromovat drahými dary. Je docela možné, že k dobré náladě nebo vyjádření spokojenosti ve vztahu může přispět i malá drobnost připravená pomoci výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí.

V Česku patří svátek sv. Valentýna k relativně novým. Dříve byli uctíváni jiní patroni rodiny, a to svatý Jáchym nebo svatá Anna a samozřejmě svatý Josef se svatou rodinou. Tradice svatého Valentýna coby patrona snoubenců se výrazněji rozšířila až po roce 1989.

Mlékárna Valašské Meziříčí k příležitosti oslavy svátku svatého Valentýna připravila dva lahodné recepty, které lze však přichystat po celý rok. Připravte si valentýnský minidortík ve tvaru srdce a nápoj lásky!

„Naše výrobky jsou hodně využívány ve studené kuchyni, proto jsme připravili dva sladké recepty vhodné nejen na svatého Valentýna, které není nutné péct," uvádí Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Prvním receptem jsou minidortíky, lze však připravit i jeden větší dort. Druhý recept pak lze připravovat po celý rok a využít k tomu i sezónní ovoce," dodává Radka Benešová.

Valentýnský minidortík ve tvaru srdce

Suroviny:

  • 500 g omytých čerstvých jahod nebo malin, případně jiné ovoce
  • 300 g Bílého jogurtu z Mlékárny Valašské Meziříčí
  • 250 g Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí
  • 250 g kulatých dětských piškotů
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 ks želatiny

Postup: Nejprve smícháme Kysanou smetanu z Valašska, Bílý jogurt z Valašska a vanilkový cukr, aby nám vznikl hladký krém. Použijeme malé formy ve tvaru srdce. Na dno každé dáme piškoty, na ně poklademe ovoce - jahody či maliny a polijeme připraveným krémem. Postup ještě jednou opakujeme. Na vrchní vrstvu si připravíme želatinu dle návodu. Místo čisté vody můžeme použít i šťávu z ovoce. Dort polijeme připravenou želatinou a necháme přes noc ztuhnout v lednici.

Nápoj lásky

Suroviny:

  • 250 ml Kefírového mléka nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí
  • 125 g jahod, malin nebo jiného ovoce (dle chuti)
  • med na oslazení, případně můžeme přidat i Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí

Postup: Jahody omyjeme a dáme do mixéru společně s Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí a rozmixujeme. Pokud se nám nápoj zda být málo sladký, můžeme přidat med. Pokud jej chceme hustější, můžeme přidat Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí.

Soutěžte s námi o 3 balíčky hřejivých mikin a kuchařku z Mlékárny Valašské Meziříčí!

Stačí, když odpovíte na soutěžní otázku a svou odpověď spolu se svým jménem a adresou zašlete na e-mail redakce@bety.cz. Do předmětu napište "DORTY".

Otázka:
Kterou dobrotou svému partnerovi/své partnerce uděláte (nejen na valentýna) největší radost?

Soutěž probíhá od 5. do 12. února 2017.

Vyhrává 50., 100. a 150. odpověď.

Výherci

  • Lucie Fraňková, Praha 4
  • Markéta Heinrichová, Telnice u Brna
  • Věra Weberová, Kladno






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat