Meryl Streep: Jako žena musím denně volit kompromis

Herečka Meryl Streep tvrdí, že neustále trpí pocitem provinění vůči svým dětem a mateřským či manželským povinnostem. A to kvůli tomu, že má úspěšnou kariéru v Hollywoodu. Aby se jí mohla věnovat, musela prý denně volit kompromis mezi touhou být dokonalou matkou a manželkou a nutkáním proměňovat se ve filmové postavy. Šestašedesátiletá hvězda ale měla štěstí na obojí, manžela, rodinu a také úžasné filmové role, které jí vynesly tři Oscary.

Navzdory tomu, že už čtyřicet let jde z filmu do filmu, zvládla s manželem Donem Gummerem vychovat čtyři děti, Mamie, Grace, Louisu a Henryho.

„Každý den je svým způsobem kompromis, pokud jste pracující žena. Jsou tu různá očekávání a také pocit viny, který se sám tvoří a je podporován širší veřejností. V každé profesi jsou muži přijímáni s ohledem na rodičovství s úplně jinými měřítky,“ svěřila Meryl listu Sunday Times.

Meryl také cítí morální povinnost chovat se vůči světu a společnosti zodpovědně.

„Všichni máme zodpovědnost za to, co tomuto světu dáváme. Myslím si to opravdu. Chci říct, dokud netrpíte opravdu příšerně ekonomicky a nemusíte udělat něco, čemu nevěříte. Ale to je ekonomická nutnost. Ale někdo jako já, kdo si může vybírat… Nevím, co s tím mám dělat, s tou zodpovědností. Ale vnímám ji. A nebojím se tu reprezentovat New Jersey a také ženy mého věku!“ dodala Streep, která se v New Jersey narodila.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat