Britská královna vydala před Vánocemi unikátní portrét s princem Charlesem

Končí rok 2016 a tedy i rok oslav 90. narozenin britské královny Alžběty II. Ta je tak nejen nejdéle vládnoucím panovníkem dějin Spojeného království, ale také britskou vladařkou s nejvyšším dožitým věkem. Před Vánocemi se dcera krále Jiřího VI. rozhodla vydat zatím nepublikovaný portrét, na němž pózuje ve Windsoru se synem Charlesem. Ten se usmívá navzdory tomu, že bude jednou nejstarším korunovaným panovníkem všech dob.

Pokud se totiž Alžběta II. dožije věku své matky, čeká ji minimálně ještě jedenáct roků. A to už bude princi z Walesu devětasedmdesát. Na trůn totiž může usednout jedině po matčině smrti, pokud se tato dobrovolně koruny a žezla nevzdá, což je velmi málo pravděpodobné.

Portrét v Bílém přijímacím salónku na hradě Windsor pořídil módní fotograf Nick Knight v květnu tohoto roku a Clarence House – oficiální sídlo prince Charlese – ho zveřejnil třetí adventní víkend.


Alžběta II. má na snímku exkluzivní šaty od návrhářky Angely Kellyové z brokátu v barvě mořské zeleni a holubí šedi.

Královna se dožila devadesátých narozenin 21. dubna. K jubileu měla možnost vladařku s její rodinou nafotit rovněž méně konvenční americká umělkyně Annie Leibovitzová, jež stylizovala Alžbětu do familiérnějších póz. Kupříkladu dcera Anna ji objímá zezadu rukou, což je pro oficiální snímky při nedotknutelnosti a konzervativnosti královny značně odvážné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat