10 nejkrásnějších žen všech dob: Audrey Hepburn vs. princezna Diana

Nejkrásnější Britkou všech dob je hollywoodská legenda Audrey Hepburn. Žijící obyvatelé Spojeného království si myslí, že je dokonce krásnější než Elizabeth Taylor.

A nejkrásnější žijící Britkou je pak velšská rodačka Catherine Zeta-Jones. Ta skončila v celkovém pořadí na čtvrtém místě za Elizabeth a princeznou Dianou.

Jedenačtyřicetiletá Catherine přitom mezi živými porazila o třináct let mladší Cheryl Cole či o deset let mladší Kelly Brook.

Průzkum provedla televizní společnost QVC u dvou tisícovek mužů a žen z Británie.

Podle průzkumu má průměrná britská kráska 163 centimetrů na výšku, modré oči a tmavě hnědé vlasy.

Deset nejkrásnějších Britek všech dob:

1. Audrey Hepburn

Ačkoliv sama Audrey trpěla vážnou formou mentální anorexie a její nízká váha narušovala i osobní život (opakovaně potratila), představovala pro mnohé nový typ krásy.

Její útlý vzhled často řídil vývoj módy a dodnes zůstává symbolem elegance.

2. Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor je jedním z filmových sex-symbolů své doby. Pochází z americké rodiny, která před druhou světovou válkou trvale žila v Londýně. Mezi její nejznámější filmové role patří dvoudílný velkofilm Kleopatra z roku 1963, kde si zahrála společně s Rexem Harrisonem a svým pozdějším manželem Richardem Burtonem.

3. Princezna Diana

Ačkoli byla po své svatbě i rozvodu nejvíce známa jako princezna Diana, formálně nikdy nebyla takto oslovována, protože pouze ženy, které se jako princezny narodily, mohou tento titul mít před rodným jménem (např. princezna Anne). Po rozvodu ji náleželo oslovení Diana, princezna z Walesu a v době manželství byla v úplnosti titulována jako Její královská Výsost princezna z Walesu.

Dianina smrt byla provázena neobyčejně hlubokým a rozsáhlým smutkem celého světa. Pohřeb se konal 6. září ve Westminsterském opatství.

Na její pohřeb přišly truchlit tři miliony lidí nejen z Londýna a poslední rozloučení sledovalo dvě a půl miliardy diváků ve 187 státech. Více než milion kytic bylo přineseno a položeno před práh Kensingtonského paláce.

4. Catherine Zeta-Jones

Catherine si svoje jméno doplnila o pomlčku (Zeta-Jones), aby vypadalo více profesionálně a mohla začít svoji kariéru. Tu začala ve velmi brzkém věku, již v 11 letech hrála v Londýně.

Dnes je držitelkou Oscara v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli za muzikál Chicago.
Kromě toho byla nominována na Critic’s Choice Award, cenu BAFTA a cenu SAG.

5. Cheryl Cole

Cheryl je anglická zpěvačka,členka britské dívčí skupiny Girls Aloud. V dětství byla modelkou, zpívala, hrála divadlo, objevila se v několika reklamách a vyhrála soutěž Nejhezčí dívka z Newcastlu. Pochází z pěti sourozenců (má tři bratry a sestru). Byla jednou z porotkyň britského X-Factoru.

6. Kelly Brook

Kariéře modelky se začíná věnovat už v šestnácti letech, kdy ji její matka přihlásí do modelingové soutěže. Kelly ji samozřejmě vyhraje a soutěž ji otevírá brány do světa modelingu. Zanedlouho je vybrána do kampaně pro Lee Jeans a zahraje si také v reklamě na automobil Renault Megane a mnoha dalších reklamách na spodní prádlo. Začíná se také objevovat na obálkách časopisů MAXIM, FHM nebo Cosmopolitan. Díky své neodolatelné kráse se umisťuje v žebříčku Nejžhavějších modelek současnosti.

7. Keira Knightley

Po svém účinkování Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže popřela zvěsti, že je anorektička. Premiéra vedla k mediálním spekulacím, že její extrémně štíhlá postava byla způsobena poruchou příjmu potravy a že její rodina má za sebou historii anorexie. List Daily Mail zažalovala kvůli jejich článku o tom, že je anorektička.

V červenci 2006 uvedla, že se stala workoholičkou, přesněji: "Posledních pět let mi splývá v jeden. Nemohu vám říci, co bylo v loňském roce, a to, co bylo rok před" a upřesňuje, že byla přepracovaná a měla docela strach, že pokud bude pokračovat v tomto kurzu, začne nenávidět to, co miluje. Dokonce naznačila, že by se jeden rok věnovala cestování místo herectví a zaměřila se na svůj osobní život.

V roce 2008 časopis Forbes uvedl, že jde o druhou nejlépe placenou herečku v Hollywoodu poté, co údajně vydělala 32 milionů EUR, v roce 2007 byla zařazena na seznam nejlépe placených hereček.

8. Kate Beckinsale

Když byla Kate v pubertě, tak trpěla anorexií, kterou však překonala. Vystudovala oxfordskou univerzitu, obor francouzská a ruská literatura. V době studia žila jeden rok v Paříži. Po pradědečkovi má z části barmský původ.

9. Holly Willoughby

Holly je anglická televizní moderátorka a modelka, která se proslavila v dětských zábavných show.

10. Twiggy

Twiggy se narodila roku 1949 v Anglii jako Leslie Hornby. V polovině 60. let minulého století byla jednou z nejznámějších světových supermodelek. Právě  ona spustila vlnu anorekticek, je veteránkou přehlidkových mol a je také vášnivou ochrankyní zvířat.

Díky výrazným očím, klučičí postavě a kratkému sestřihu se v 15 letech stala módní ikonou, která je dodnes napodobována.


 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat