11 nejvíce sexy držitelů Oscarů: Galerie pořádných chlapáků!

Filmové ceny Oscar si samozřejmě herec vyslouží za talent a mimořádný výkon v té či oné roli. Ovšem diváky (tedy především divačky) vždycky potěší, když se jim při pohledu na vítěze zatají dech. Kdo jsou nejvíce sexy držitelé Oscarů za nejlepší herecký výkon v hlavní mužské roli?

Máme pro vás seznam těch 10 nej mužů – od roku 1934 až do roku 2012.

Clark Gable
Většina z nás ho zná jako nezapomenutelného Rhetta Butlera z Jihu proti severu, Clark si však odnesl zlatou sošku za výkon ve filmu Stalo se jedné noci (1934).

Marlon Brando
Stal se inspirací pro celou řadu herců, jmenujme třeba Jacka Nicholsona nebo Johnnyho Deppa, proslavila jej především rolí Kmotra. Oscara nicméně získal v roce 1954 za film V přístavu.

Gregory Peck

Herec si odnesl cenu filmové akademie za strhující výkon v roli právníka Finche, jehož zvárnil v dnes už filmové klasice – snímku Jak zabít ptáčka.

Henry Fonda
Ačkoli tento slavný herec začal s herectvím již v roce 1935, Oscara si vysloužil až téměř o 50 let později – v roce 1981 za film Na zlatém jezeře (za výkon ve stejném filmu porota ocenila i Katharine Hepburn).

Paul Newman
Že není jen hezoun s modrýma očima, ale i velmi talentovaný herec, prokázal Newman bezpočtukrát. Nominován na Oscara byl ostatně devětkrát. Odnesla si ho v roce 1986 za film Barva peněz.

Russell Crowe
A jsme v roce 2000, kdy porotu uchvátil výkon dalšího sexy muže – herce Russela Crowea, jenž si sošku vysloužil za Gladiátora.

Denzel Washington
Tento herec získal Oscara již v roce 1986, za výkon ve vedlejší mužské roli, za roli hlavní si jej odnesl v roce 2001 díky snímku Training Day.

Adrien Brody
Charismatický herec si podmanil diváky i porotu naprosto strhujícím výkonem ve filmu Pianista, a tak si za ni v roce 2002 odnesl zlatou sošku. Mimochodem, byl ve 29 letech nejmladším hercem, který Oscara za hlavní roli získal.

Jamie Foxx
V roce 2004 vládl zaslouženě hlavní mužské kategorii přitažlivý Jamie Foxx, který Oscara obdržel za roli Raye Charlese ve snímku Ray.

Colin Firth
Nejúspěšnější snímek roku 2010? Králova řeč. Nejúspěšnější herec? Colin Firth. Když si v roce 2011 přebíral Oscara za ztvárnění krále Jiřího VI., zatetelilo se nejedno ženské srdce…

Christopher Plummer
V roce 2012 si Oscara za vedlejší roli ve filmu Beginners (Začátky) odnesl charismatický Christopher Plummer.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat