Královna Alžběta II. prozradila recept na šťastné manželství

Manželství britské královny Alžběty II. a prince Philipa trvá dvaasedmdesát let, vzešli z něj čtyři potomci a patří k nejpevnějším vztahům slavných osobností dneška. Britská královna a její manžel přesto spolu téměř nikdy nespali v jedné posteli. Britská šlechta totiž drží tradici oddělených ložnic. Manželé se tak navzájem neobtěžují svým chrápáním či vypouštěním větrů.

Tradice oddělených ložnic

„V Anglii nejvyšší třída vždy udržovala tradici oddělených ložnic,“ uvedla lady Pamela Hicks, sestřenice prince Philipa, v roce 2012 během rozhovoru se Sally Bedell. Ta sbírala materiály o britské královně a zajímalo ji, jestli sdílí lože se svým manželem.

„Nechcete, aby vás obtěžovalo něčí chrápání nebo něčí noha vykopávající kolem sebe. Pak, když máte potřebu se tulit, pak svou ložnici můžete občas sdílet. Ale je příjemné, když si můžete vybrat,“ dodala lady Hicks.

Osmadevadesátiletý princ Philip loni ukončil svou službu státu a odešel do penze. Od té doby pobývá především ve Windsoru a na farmě Sandringhamského panství. Tedy soukromých sídlech britských monarchů.

Co na to říkají odborníci?

Sami odborníci se neshodnou v tom, jestli jsou oddělené ložnice dobrým, či škodlivým opatřením pro vztah. Záleží zřejmě na založení člověka a typu vztahu. Někomu oddělené postele prospívají, někomu posiluje vztah tulení se během noci. Jisté však je, že když začne jeden z partnerů chrápat, je oddělená ložnice vždy řešením, které vztah zachrání. A také zdraví toho, kdo se kvůli chrápání partnera jinak nevyspí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat