Julianne Moore: Nakupuji jen to nejnutnější, abych zachránila planetu

Herečka Julianne Moore se pustila na tenký led. Prohlásila, že se snaží nenakupovat. Jednak z hlediska velmi privilegované hvězdy, která má ohromný majetek a kvanta zbytností, to není tak omezující. Ale podkopává systém, na němž stojí její vlastní obor – tedy konzumní kapitalismus. Osmapadesátiletá hvězda však vyzvala své fanoušky a spoluobčany, aby ji následovali a pomohli zachránit planetu.

„Mám to teď tak, že se snažím nenakupovat nic. Četla jsem článek o někom, kdo se vzdal nakupování na celý rok kvůli životnímu prostředí. Zkusila jsem to měsíc a jedu v tom dál. Smím si kupovat knihy, ale nesmím si kupovat oblečení, boty nebo šperky, dokud mi nedojde úplně vše, co mám. A dokud nevypotřebuju mýdlo do posledního kusu, nesmím si koupit další,“ přiznala Julianne magazínu Red.

Hollywoodská hvězda vychovává s manželem Bartem Freundlichem jednadvacetiletého Caleba a sedmnáctiletou Liv.

„Myslím, že zažíváme krizi. Celý svět ji zažívá. Je čas opravdových nepokojů, neštěstí a brutality. Vždy jsem se zajímala o prevenci používání zbraní, ale čím víc člověk ví, tím více je schopen opravdu jednat. Je to téma, o němž hodně mluvím a rozhodně nehodlám přestat,“ dodala Moore.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat