Karanténa je pro prince Charlese časem pro uvažování o ekologičtější budoucnosti

29.04.2020 | Osobnosti

Následník britské koruny princ Charles nevnímá pandemii koronaviru a současnou karanténu jen negativně. Vidí v ní příležitost zastavit příliš uspěchanou společnost, která by měla využít tento moment k uvažování o ekologičtější budoucnosti. Nouzový stav výrazně omezil dopravu a výrobu, máme najednou čistější atmosféru, vodní svět a větší klid v přírodě. To má blahodárný vliv na neustále zkoušené a devastované životní prostředí. A podle jednasedmdesátiletého prince z Walesu bychom se neměli vracet k původnímu hektickému ničení přírody, ale přemýšlet, jak trvale a udržitelně rozvíjet společnost v souladu s živou i neživou přírodou.

Charles o tom uvažuje ve svém článku s názvem Vzduch, voda, půda a krajina jsou nezbytné pro lidské zdraví a pohodu.

„Paralely mezi člověkem a stavem planety v době koronaviru jsou docela jasné,“ píše následník britské koruny v příspěvku, který zveřejnil 22. dubna k poctě Dne Země.

„Biodiverzita, neuvěřitelná vzájemná propojenost rostlin, zvířat a hmyzu, život, který velmi rychle likvidujeme, v sobě třímá pochopení a řešení, které musíme my lidé objevit, ochrana této složky a její vážně míněná trvale udržitelná péče jsou nezbytné pro naše přežití jako lidského druhu,“ míní Charles.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:30
17 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:58
162 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:57

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat