Meghan Markle přirovnala uživatele sociálních sítí k drogově závislým

22.10.2020 | Osobnosti

Herečka Meghan Markle přesedlala na komiku. A komické číslo předvedla během virtuálního summitu nejmocnějších žen příští generace, který uspořádal magazín Fortune. Patnáct minut hovořila o tom, jak jsou sociální sítě zhoubou světa a jeho uživatelé se rovnají uživatelům drog. Soudnost zcela postrádající hvězda přitom byla sama řadu let na sociálních sítích denně. A měla díky nim nemalé příjmy z reklamy. Když přestala snášet kritiku, kterou tam poslední dva roky na její účet nešetří, začala Instagram, Twitter, Facebook a další zatracovat. Vévodkyně je v tomto patetickém chování aspoň konzistentní.

Podobně jako v případě svého ekologického snažení káže doušky vody, sama se koupe v oceánu vína. Meghan je stále přesvědčená, že stačí být dokonale nalíčená a nasadit herecký úsměv, přednášet prázdné fráze, a z člověka je hned osobnost, která má světu co předat. Nestačí. Manželka prince Harryho o tom opakovaně přesvědčuje.

„Je jen málo věcí na světě, u nichž nazýváte člověka, který s nimi zachází, jako uživatele. Lidé, kteří jsou závislí na drogách, jsou uživatelé, a lidé, kteří jsou na sociálních sítích, jsou uživatelé. Je v nich něco algoritmicky, tam v nich, co tvoří tuto posedlost, která si myslím, je něco velmi nezdravého pro spoustu lidí. Moc se obávám o lidi, kteří se stali posedlými tím, je to velkou součástí naší každodenní kultury u mnoha lidí, takže je to závislost,“ prohlásila Meghan, mimochodem ne zrovna kultivovanou stavbou vět.

Redaktorce magazínu Fortune Emmě Hinchliffe přitom řekla, že ona sama už „není na sociálních sítích velmi dlouho.“ Nicméně velmi dlouho znamená několik měsíců poté, co na sociálních sítích každodenními aktivitami a jejich utvářením strávila přes deset let.

Meghan Markle ale přednáší jen laické názory. Není nijak vzdělaná a není klinickým odborníkem. Na názor má právo. Nicméně odborníci se shodují na tom, že sociální sítě jsou jako jiné věci v našem životě. Třeba auta. Můžou sloužit, ale také ničit životy a zabíjet. Jde o to, kdo a jak se je naučí používat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat