Hádky v ložnici? Do vlasů si vjedeme 167krát ročně!

Ložnice je místem, kde se manželské dvojice a stálí partneři hádají nejčastěji. Podle britského průzkumu je to v průměru 167krát ročně. Naprosto nejčastějším důvodem není přitom sex, ale vyrušování u spánku. Partneři se tak hádají kvůli chrápání, pozdnímu odchodu do postele či přítomnosti dětí v manželské posteli.

Každý desátý pár se pohádá v ložnici minimálně dvakrát týdně, přičemž nejčastějším problémem jsou chrápání, hrající televize a další rušivé elementy, které ochuzují partnera o minuty cenného spánku. A pro deset procent manželství je právě rušení při spánku důvodem k rozchodu.

„Většina partnerských hádek v ložnici se týká jejich zvyků, které začnou praktikovat, jakmile se partnerství trochu rozvine,“ tvrdí Claire Haigh z hotelové společnosti Premier Inn, která průzkum provedla.

Chrápání je vážným problémem ohrožujícím nejen zdraví chrápajícího a spánek jeho partnera, ale také kvalitu vztahu. Chrápající osoby, ať už jsou to muži, či ženy, by měly tento problém urychleně řešit. Když totiž opakovaně narušují spánek svého protějšku, zadělávají mu na špatné zdraví a pošramocenou psychiku. To vše často vede k tomu, že dotyčný získá vůči chrápajícímu averzi a vztah s ním ukončí. Chrápání častěji postihuje muže, ale nevyhýbá se ani ženám. Pokud spí dvojice odděleně a dostatečně se nemazlí a netulí, chybí partnerům hormon oxytocin upevňující pouto s milovanou osobou. Vztah pak může být vážně ohrožen.

Rozhodování, zda spát dohromady, nebo zvlášť, je stará věc. Přetrvávat při spánku ve stejné posteli, v níž spí partner, který vás vyrušuje, může být pro vztah velmi nebezpečné. Nedostatek spánku je škodlivý pro mentální i fyzické zdraví a člověk se může stát rozmrzelým, pokud dostatečně nespí,“ tvrdí doktor Christian Jarrett z Britské psychologické asociace.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat