Potřebujete v práci probudit mozek? Otevřete okno a pořiďte si květinu

12.06.2017 | Finance

Znáte to – máte v práci přijít s nějakým nápadem, potřebujete se soustředit, být kreativní… Ale váš mozek jako by odmítl spolupráci a za žádných okolností není schopen nic vymyslet. Co teď? Naštěstí existuje několik jednoduchých triků, jak ho přimět ke spolupráci!

Až zase budete mít pocit, že váš mozek opustil tělo, vyzkoušejte některý z následujících triků. Opravdu fungují!

Dejte si pauzu

Je to trochu jako zákon schválnosti – čím víc se snažíte přemýšlet, tím méně vás toho napadne. Možná prostě potřebujete pauzu! A tak na chvíli shoďte textový editor a nahoďte třeba nějaký oblíbený server (myslíme například zpravodajský, zkrátka takový, za který vás v práci nevyhodí). Případně zavolejte partnerovi/partnerce či jinému rodinnému příslušníkovi nebo kamarádce. Na pár minut své myšlenky odveďte jiným směrem. Uvidíte, že až se po chvilce vrátíte k práci, bude se vám přemýšlet lépe.

Otevřete okno

Občas za nespolupracující mozek může fakt, že nemá dostatek kyslíku. A tak vstaňte, a pokud je to možné, otevřete okno a několik minut u něho postůjte. Zhluboka se nadechujte a soustřeďte se jen a jen na dýchání. Nemáte v práci „luxus“ v podobě otevíracích oken? Pak zkuste na chvíli vyjít před budovu. Efekt by měl být stejný.

Projděte se

A když už budete na vzduchu – zkuste se projít! Podle jisté studie stačí pouhých 6 minut chůze k tomu, aby člověk načerpal síly, zlepšilo se mu soustředění a byl kreativnější. Jestliže nemůžete opustit budovu, alespoň se oněch 6 minut procházejte po chodbách či kanceláři.

Obklopte se krásou

Jen málokdo z nás si může pracovní místo přenést někam do přírody nebo alespoň na trávník do parku (pokud mezi tyto šťastlivce patříte, využijte toho). A tak je nutné zaměřit se na pracovní prostředí. Odborníci doporučují obklopit se například živými květinami či fotografiemi zobrazujícími přírodní scenérie. Příroda má totiž na naši kreativitu nezpochybnitelně pozitivní vliv!

Zkuste meditaci

Stačí pár minut sezení v klidu, při kterém se budete soustředit na výdechy a nádechy, připojit můžete i nějakou svou mantru. Zkrátka a dobře meditace dokáže navrátit rovnováhu, zlepšit soustředění a také zvýšit kreativitu.

Zdřímněte si

Tahle rada platí spíš pro ty, kdo mohou pracovat z domova. Jen málokterý šéf by měl asi pochopení pro to, kdyby se mu zaměstnanci během dne odebrali kamsi k nejbližšímu gauči a dali si odpoledního šlofíka. Jenže upřímně řečeno, právě takový krátký spánek (20 minut) prý „nakopne“ jako máloco. A jsme po něm svěží, tvořiví a sršíme novými nápady.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat