Domácí kancelář: Jak ji vybavit, abyste byli opravdu výkonní

29.06.2017 | Finance

Také vám všichni závidějí, že můžete využívat takzvaný home office, tedy práci z domova? Pak jistě sami víte, jak je občas těžké udržet v domácím prostředí koncentraci a být skutečně výkonní. Jak si zařídit domácí pracovnu?

Nemyslete, že stačí mít jen židli a stůl s počítačem. Své domácí kanceláři byste měli vyhradit samostatné místo a zařídit ji tak, aby vám pomáhala, nikoli aby vás rozptylovala a odváděla od práce. Na co se soustředit především?

Světlo a stín

Máte pracovní stůl někde v koutku? Pak pravděpodobně bojujete s nedostatkem světla. A to je chyba, která může velmi negativně ovlivnit vaši výkonnost. Také pracovní plocha přímo u okna má své nástrahy – i když vám jistě poskytují sluneční paprsky dostatek světla, může se stát, že ostré odrazy slunečního světla rychle unaví vaše oči. Ideální je tedy kompromis – světlé místo bez přímého dopadu slunečních paprsků. Nezapomeňte také svůj stůl vybavit kvalitní lampičkou, která vám zajistí dostatek pohodlí a světla i ve večerních hodinách.

Police a poličky

Ačkoli většina z nás pracuje dnes již on-line, stejně se občas nevyhneme nějakým těm papírům. Také je máte naskládané v rohu stolu na jedné hromadě, kterou v případě potřeby horečně přehrabujete? Pak je na čase pořídit si pořadače, organizéry, stojany, police a přihrádky na dokumenty. Je jen na vás, které a jaké si vyberete (nebojte, na trhu jsou dnes i velmi povedené designové kousky), ale věřte, že i domácí kancelář je potřebuje. Budete se v ní lépe orientovat a nebude vás rozptylovat nekonečný chaos.

Krása v květináči

Klasické kanceláře jsou většinou vybaveny také nějakou květenou. A není divu – je vědecky prokázáno, že živá rostlina na pracovišti zvyšuje výkonnost, soustředění a zlepšuje náladu. Tak to nepodceňujte ani doma a do blízkosti svého pracovního stolu si nějakou rostlinku pořiďte. V květináči vaší oblíbené barvy vám bude dělat jen samou radost!

Na vůni záleží

Občas se i doma stane, že máme potíže se soustředěním, namísto řešení nového úkolu zíváme a bojujeme ze všech sil, abychom se nesvalili do nedaleké postele. Co s tím? Zkuste si do své domácí kanceláře pořídit aromalampu a v případech nouze do ní nakapejte nějaký citrusový esenciální olej (citronový, pomerančový, grapefruitový). Uvidíte, že za chvíli nebude po únavě ani stopy!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:30
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:03
407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat