Práce snů, nebo tvrdá dřina? Jaké je to být lékařkou nebo letuškou

10.05.2018 | Finance

Čím jste chtěly být, když jste byly malými holčičkami? Špionkou, tanečnicí, lékařkou či zpěvačkou? Napadlo vás někdy, co za tím vším stojí a jaké úsilí je třeba vynaložit pro úspěšnou kariéru? Některá povolání, ač se na první pohled zdají být velmi lukrativní, skrývají mnoho nástrah.

Letuška

Perfektně upravená, v dokonale padnoucí uniformě vítá s úsměvem pasažéry, kteří cestují do těch nejzajímavějších míst světa. Komu by se takové povolání nelíbilo? Neuvědomujeme si náročnost povolání letušky, protože dokonale plní etický kodex a za žádných okolností nesmí nepříjemnosti spojené s prací na palubě letounu dát najevo. Letušky se ale musejí vypořádat i s výraznými časovými posuny, mnohdy s hodně stresujícími momenty, kdy v nepříjemných situacích musejí zůstat v klidu a uklidňovat cestující. Krásná města vidí pouze z hotelových pokojů nebo letištních hal. Nemohou zcela rozhodovat, kdy si udělají čas na rodinu či vlastní zájmy, a musejí být za každých okolností usměvavé a milé, což je mnohdy nadlidský výkon.

Stylistka

Kromě toho, že její náplní práce je „šminkování“ celebrit, ke kterým se obyčejný smrtelník nedostane ani na metr, běhání po obchodech a módních buticích, je práce stylistky v lecčem náročná. Většinou musejí vstávat brzy ráno, přenášet obrovské kufry plné oblečení a kosmetiky, celý den ničí svá záda v nepřirozených pozicích, absolvují hádky s fotografy či modelkami a to v poměrně vysokém pracovním nasazení. Není to jen o barvičkách. Také musejí znát historii, která se jejich branže týká, neustále rozšiřovat své zkušenosti a sledovat nejnovější trendy.

Baletka

Vznáší se po jevišti jako pírko ve větru, ale než ji budeme moci obdivovat z hlediště, musí taková baletka absolvovat mnoho a mnoho let tvrdé dřiny a odříkání. Tréninky trvají i několik hodin, před představením dokonce začíná mnohdy už ráno a pokračuje až do večerního vystoupení. Odřené a bolavé nohy, namáhané klouby, přísné hlídání váhy, to vše a nejen to musí obětovat baletka pro svoji kariéru. Stát se jí vyžaduje velkou disciplínu a překonání vyčerpávajících bolestí.

Modelka

Tak tady asi nemusíme mnoho vysvětlovat. O tom, že modelky nejezdí jen z jedné luxusní dovolené na druhou, se již dávno ví. V době tzv. high season si o volném čase mohou nechat jenom zdát. Krásná města prosviští rychlostí blesku a většinou z nich vidí jenom ateliér. Co se týká drahých modelů, ty si sice modelky mohou odnést za zlomek ceny, ale při oficiálních sumách za konkrétní kousky se o zrovna nízké částky nejedná. Modelky by také měly disponovat znalostmi různých světových jazyků, koneckonců při cestování po světě se holt nějak domluvit musejí. Když k tomu přičteme nutnost hlídat si váhu, nedostatek spánku, neustálé přesuny po světě a nemožnost zcela rozhodovat o náplni pracovního dne, úplně ideální job to není.

Lékařka

Tohle je bezpochyby spíše poslání, než zaměstnání. Mají ve svých rukách životy pacientů a ne vždy platí, že vše dobře dopadne. S tím se musejí umět vyrovnat. Práce lékařky vyžaduje velkou psychickou i fyzickou odolnost, neboť obnáší práci na dlouhé, mnohdy i noční směny. Lékaři jsou v práci prakticky pořád a musejí se umět vyrovnat nejen se stresovými situacemi, ale i častou prací přesčas, musejí se umět dlouho a perfektně koncentrovat a jednat s rozvahou. Nesmíme zapomínat, kolik úsilí a studia to člověka stojí, když chce být jedním z těch, kteří pomáhají zachraňovat životy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat