Jasná znamení, že je nejvyšší čas porozhlédnout se po nové práci

26.07.2018 | Finance

Podat výpověď je pro mnohé z nás velmi těžkým rozhodnutím, k němuž se mnohdy odhodláváme dlouhé týdny a měsíce. Změnit ze dne na den práci, kterou jsme vykonávali po celé roky, totiž není nic lehkého. A tak mnohdy svůj odchod odkládáme i tehdy, kdy nám zaměstnání vysloveně škodí.

Které ukazatele bychom neměli ignorovat a které nám jasně říkají, že je nejvyšší čas říci práci sbohem a najít si jinou?

Za dva nebo tři

Je jasné, že s každou pracovní pozicí je spojena určitá pracovní náplň. Ovšem co když ta vaše připomíná spíše nálož pro dva až tři lidi? To pak vede k tomu, že nestíháte, odbíháte od jedné problematiky ke druhé a pro jedno zapomínáte druhé. Výsledkem je nejen vyčerpání fyzické, ale psychické, takzvaný syndrom vyhoření. Nekončící stres se pak nutně musí podepsat i na vašem zdraví.

Nekončící pracovní doba

Ačkoli oficiálně pracujete 8,5 hodiny (či na jasně stanovené směny), prakticky jste v práci o několik hodin déle, a ani když přijdete domů, neznáte odpočinek a volný víkend jste neměli ani nepamatujete. To je také špatně. Tělo i mysl potřebuje oddech. Navíc pokud vám práce ovládá čas takovou měrou, je jasné, že váš osobní život bude docela tristní. O zdraví opět nemluvě…

Uzlíček nervů na pochodu

Skoro nespíte, kvůli práci jste neustále nervózní, nemůžete stresem skoro ani jíst… Poslouchejte více své tělo! Jistě, stres a shon zažíváme v práci všichni, ale pokud jste uzlíček nervů od rána do večera sedm dní v týdnu, něco je špatně. A z dlouhodobého hlediska si vážně zahráváte se zdravím.

Kolegové k nezaplacení

Nepodceňujte vztahy na pracovišti. Vždyť v práci trávíte tak významnou část života, že své kolegy přes týden vidíte pomalu více než svou rodinu! A to znamená, že pokud se mezi nimi necítíte dobře, jednají s vámi jako s kusem hadru, pomlouvají vás nebo dokonce šikanují, pak si o nějaké duševní pohodě můžete nechat jen zdát.

Maminko, co se s tebou děje?

Jen málokdo se dokáže od pracovního života tak „odpojit“, že by si například špatnou náladu z práce nepřenášel i domů. A tak se přistihnete, že křičíte na děti, s partnerem už zase nemluvíte a s přáteli jste se neviděli už několik měsíců. Lidé, kteří vás mají rádi, si jako první všimnou, že se něco děje. Mnohdy i dříve než vy sami. Naslouchejte jim, mají o vás starost. A jestliže i oni naznačují, že vaše práce narušuje vaše vztahy s nimi a pohodu doma, zamyslete se, zda vám za to takové zaměstnání vůbec stojí…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat