I mezi půjčkami přes internet se dá vybrat poctivá půjčka

21.12.2018 | Finance

Všude se dočtete mnoho příběhů o tom, jak si řada lidí vybrala špatnou půjčku, která odstartovala jejich pád do dluhové pasti. To může navozovat dojem, že všechny půjčky kolem nás jsou špatné. Je sice pravdou, že na úvěrovém trhu je řada nevýhodných, ale zároveň je pravdou i to, že poctivé půjčky existují. Společně se podíváme nejenom na tipy, jak ji vybrat.

Transparentnost

Jakmile poskytovatel půjčky cokoliv tají, je to velký problém. Jasně to ukazuje na to, že s úvěrem, ale i se samotným poskytovatelem nebude něco v pořádku. První věc, na kterou je dobré při výběru půjčky hledět, je rozhodně takzvaná transparentnost. Co si pod ní představit? To, že vše potřebné o úvěru i samotném poskytovateli najdete na webových stránkách. Najdete odpovědi na vše, co vás v souvislosti s půjčkou zajímá.

Snadný kontakt

Jistě jste se už setkala s různými nabídkami, u kterých bylo pouze pochybné telefonní číslo a žádný jiný kontaktní údaj. Takové jenom ukazují na to, že nejsou úplně poctivé. Protipólem dané možnosti může být známá Zonky půjčka. Ta sice některými může být považována na nováčka, ale na druhou stranu dokonale ukazuje, jak by měl být poskytovatel půjčky kontaktní. Pokud máte zájem komunikovat s tímto poskytovatelem, můžete využít:

  • Mobilní telefon
  • Email
  • Dostupnou pobočku

Férové podmínky

Cílem každého žadatele o půjčku je to, aby jeho úvěr byl férový. Tedy aby ve smlouvě nebyly žádné kličky, nebo aby na něho v případě problémů nečekaly astronomické sankce, stejně jako astronomické pokuty. Toto všechno ukazuje spíše na neférovost. Naštěstí není problém najít i takové půjčky přes internet, kde vás velké problémy nečekají. Důležité je přečíst si smlouvu a v případě jakýchkoliv pochybností se zeptat, nebo ji jednoduše nepotvrzovat a hledat dále.

Výhodnost

Každá půjčka by měla být co nejvýhodnější. Výhodnost lze charakterizovat tím, že z půjčené sumy zaplatíte navíc jenom naprosté minimum. Se zajímavou nabídkou přichází Zaplo půjčka, které spadá do segmentu takzvaných půjček před výplatou. Ty jsou obecně známé jako méně výhodný segment. Tento poskytovatel je jednou z výjimek. To proto, že nabízí i takzvanou půjčku zdarma. Ta má jak nulový úrok, tak má i nulové RPSN. Stačí jenom splnit trojici podmínek, kterými jsou tyto:

  • První půjčka u této společnosti
  • Žádost o sumu do 10 000 Kč
  • Včasné splacení

Dobrá charakteristika

I ta může ukazovat na to, že bude půjčka poctivá. Roli hraje především kombinace částky a splatnosti. Čím větší suma je poptávána, tím delší by měla být doma splácení, která zajistí, že měsíční splátka bude únosná. Zároveň by měl poskytovatel nabídnout i kratší lhůty pro toho, kdo chce mít úvěr splacený co nejdříve. Vyhovovat může i rychlá půjčka, která nabídne několik tisíc korun na dobu jednoho měsíce. Pozor však na nabídky, kde lze na stejnou dobu získat i desítky tisíc. Vrácení takové sumy jednorázově již může činit nemalé problémy. Nehledě na úrok, který je k částce připočítaný. Ten někdy může být i v desítkách procent.

Nulové poplatky

Poslední tip na výběr poctivé půjčky je spojený s nutností sledování toho, zda nejsou účtovány různé poplatky. Těch může existovat celá řada. Mezi nejznámější patří poplatek za vyřízení, poplatek za poskytnutí půjčky, stejně jako se jedná také o poplatky za vedení půjčky, nebo úvěrového účtu. Je třeba mít na paměti, že vlivem těchto plateb navíc dochází ke znevýhodňování úvěru. Cílem by mnělo být najít takovou půjčku, kde poplatky nejsou a zároveň jde o takový produkt, který je s ohledem na RPSN a úrokovou sazbu jeden z nejzvýhodněnějších na trhu. Velkým kladem poslední doby je to, že se od poplatků již postupně upouští a ty se díky tomu stávají minulostí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:42
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:40
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:35

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat