Jděte do toho po hlavě: Úspěch plodí úspěch!

Tým vědců z Londýna a New Yorku prokázal, že úspěch plodí úspěch. Ale jen do určité míry. Především na počátku tvoření a úsilí, které člověk začne vynakládat. Je-li vhodně podporován ve své činnosti a dostane-li se mu povzbuzení, uspěje, získá sebevědomí a čeká ho řada dalších úspěchů. Pokud však na počátku selhává, ani s pozdějšími projekty není úspěšnější.

Psychologové z University College London a Stony Brook University v New Yorku provedli čtyři experimentální výzkumy, v nichž sledovali vliv podpory – finanční či pozitivní odezvy – na pozdější úspěchy mladých lidí.

„Teoreticky je těžké zjistit, jestli úspěch plodí úspěch, mohlo by to být tak, že jen odráží skutečné schopnosti. Abychom vypátrali, odkud úspěch pramení, provedli jsme experimenty, v nichž jsme poskytli umělou podporu některým lidem a jiným nikoli,“ tvrdí jeden z autorů výzkumu doktor Arnout van de Rijt ze Stony Brook University v New Yorku.

V experimentech se přitom prokázalo, že při finanční podpoře mladých talentů a snaživců uspěje a přiláká další pomoc sedmdesát procent projektů, bez podpory (stejně dobré projekty) jen čtyřicet procent. Také psychická podpora a pozitivní zpětná vazba mají vliv na úspěch projektů. Zatímco bez této podpory uspěje sedm z deseti (stejně dobrých) projektů, s podporou je to devět z deseti.

Náš výzkum naznačuje, že není potřeba velkých gest či drahé pomoci: důležité jsou počáteční podpora a povzbuzení. Také jsme zjistili, že primární zásahy a pomoc mají mnohem větší vliv na ty, kdo mají velmi málo na rozjezd,“ dodal další autor doktor Soong Moon Kang z University College London.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat