Prostreno.cz

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík knedlík je tradiční české jídlo, které se nejčastěji podává jako příloha k masu a omáčkám. Je to jednoduchý a rychlý recept, který si zamiluje každý milovník české kuchyně.

  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 852 kJ / 203 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy30g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 ks rohlík
  • 2 ks vejce
  • 1 ks /2 l mléka
  • sůl
  • petrželka
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme chvíli odstát
  2. Přidáme vejce, sůl, nasekanou petrželku a mouku. Všechno dobře promícháme
  3. Těsto dáme do utěrky a utvoříme knedlík
  4. Knedlík vaříme ve vroucí vodě 20 minut
  5. Hotový knedlík necháme chvíli odstát a poté nakrájíme na plátky

TIP:

Při vaření knedlíku se snažte udržovat vodu vždy ve varu, ale nepřevařujte. Tak dosáhnete nejlepší konzistence knedlíku.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,30g
  • Sacharidy:

    139,06g
    • Cukry:

      7,20g
  • Tuky:

    15,70g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 203 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Švestkové knedlíky

(4 hlasů)
3h a 0min
1126 kJ

Kachní stehna na žampionech

(2 hlasů)
1h a 50min
466 kJ

Kachní stehna se zeleninou

(5 hlasů)
2h a 25min
839 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karlovarský knedlík

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat