Ingredience na
- 4 ks
malé dýně
- asi 12 cm v průměru
- 40 g
dlouhozrnné divoké rýže
- 4 špetky
soli
- 3 plátky
toustového chleba
- 2 stonky
celerové natě
- 1 ks
cibule
- 1 stroužek
česneku
- 1 ks
zázvoru
- o velikosti vlašského ořechu
- 400 g
mletého hovězího masa
- 1 ks
vejce
- 3 špetky
mletého pepře
- 1 lžíce
nasekané zelené petrželky
- 125 g
sušených brusinek
- 50 g
másla
- 25 g
vlašských ořechů
TIP:
Sušené brusinky a nektar lze sehnat v obchodech po celý rok, čerstvé brusinky jsou však k mání pouze v nastávajícím období, konkrétně od října do ledna. Říjen a září jsou navíc nejdůležitějším obdobím pro samotné pěstitele brusinek, jelikož právě v tomto termínu probíhá jejich sklizeň.