Prostreno.cz

Selský sendvič s vepřovými špalíčky

Výborná svačina na delší výlet z pořadu Když vaří táta.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    30min příprava

    50min vaření

  • 1387 kJ / 331 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy15g
tuky21g

Ingredience na

  • 120 g rokfóru nebo nivy
  • 80 g másla
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 50 g ořechových jader
  • 8 krajíců chleba
  • Na náplň
  • 600 g vepřové pečeně
  • 100 g plátků anglické slaniny - na kostičky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Pečeni nakrájejte na špalíky, osolte, opepřete a obalte je slaninou, pokapejte je olejem a na pečicím papíru upečte v troubě při 180 °C doměkka. Po upečení ještě nakrájejte.
  2. V misce promíchejte vidličkou změklé máslo s rokfórem, dokud nevznikne mazlavá směs.
  3. Omyjte řapíkatý celer, osušte ho a nakrájejte na drobné kostičky. Nahrubo nadrťte ořechová jádra a vmíchejte to vše do pomazánky.
  4. Namažte krajíce chleba směsí másla a rokfóru, přidejte maso a přikryjte zbývajícími čtyřmi krajíci chleba.
  5. Zabalte sendviče do fólie a uchovejte je v chladnu až do konzumace.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    129,70g
  • Sacharidy:

    146,30g
    • Cukry:

      18,14g
  • Tuky:

    309,20g
  • Vláknina:

    40,00g

Aktivita pro spálení: 331 kcal

41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

98

minut uklízení



Podobné recepty

Bramboračka z pořadu Když vaří táta

(11 hlasů)
1h a 10min
457 kJ

Palačinky s marmeládou z pořadu Když vaří táta

(12 hlasů)
35min
782 kJ

Nejlepší boršč z pořadu Když vaří táta

(10 hlasů)
2h a 45min
558 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Selský sendvič s vepřovými špalíčky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat