Prostreno.cz

Hovězí závitky s vinnou omáčkou

Plátky hovězího masa nadívané slaninou a česnekem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 1093 kJ / 261 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy10g
tuky16g

Ingredience na

  • 6 ks tenkých plátků hovězího masa
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhané pomerančové kůry
  • 120 g libové anglické slaniny
  • 4 lžíce oleje
  • 300 ml suchého červeného vína
  • 2 ks bobkových listů
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce oliv bez pecek
  • 4 špetky soli
  • 6 špetek mletého pepře

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte nakrájené olivy, jemně nasekanou slaninu, jemně nasekaný česnek, pomerančovou kůru, sůl a pepř.
  2. Posypte touto směsí rovnoměrně všechny plátky, plátky co nepevněji zabalte a sepněte je párátkem.
  3. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cukr a závitky opečte ze všech stran.
  4. Přidejte bobkový list, víno a přiveďte k varu, duste přikryté přibližně 1 hodinu. Podle potřeby podlévejte vínem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    93,10g
  • Sacharidy:

    271,10g
    • Cukry:

      109,34g
  • Tuky:

    179,08g
  • Vláknina:

    56,00g

Aktivita pro spálení: 261 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí závitky s čedarem

(9 hlasů)
1h a 45min
732 kJ

Hovězí závitky s cibulí

(6 hlasů)
1h a 15min
621 kJ

Hovězí závitek se zelím

(11 hlasů)
1h a 35min
634 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

verrca
27.05.2016
hedvika
18.05.2016
Anonym
12.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí závitky s vinnou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat