Prostreno.cz

Jelení maso na červeném víně

K slavnostnímu obědu, nebo večeři si dopřejte skvělou zvěřinu.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 919 kJ / 219 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy35g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g jelení kýty
  • 70 g uzené slaniny
  • 2 ks cibule
  • 5 špetek soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 5 kuliček černého pepře
  • 3 ks hřebíčku
  • 4 kuličky jalovce
  • 200 ml červeného vína
  • 6 ks sušených švestek
  • 2 lžíce vlašských ořechů - drcených
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 2 ks chlebové kůrky

Postup přípravy

  1. Jelení maso omyjte a lehce osušte papírovou utěrkou.
  2. Slaninu nakrájejte na kostky, přidejte jemně nakrájenou cibuli, 1 lžíci másla a cibuli se slaninou orestujte.
  3. Přidejte připravené jelení maso, osolte, zaprašte paprikou, přidejte očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, celý černý pepř, hřebíček, roztlučený jalovec, trochu vína, podlijte horkou vodou a duste pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyndejte.
  4. Šťávu propasírujte, přidejte víno, nakrájené sušené švestky, nasekané vlašské ořechy, jíšku a chlebové kůrky.
  5. Povařte 15 minut. Maso podávejte s připravenou omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    138,02g
  • Sacharidy:

    439,30g
    • Cukry:

      69,14g
  • Tuky:

    259,04g
  • Vláknina:

    81,00g

Aktivita pro spálení: 219 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Zaječí stehna na červeném víně

(9 hlasů)
2h a 10min
1146 kJ

Srnčí kýta se sýrem

(14 hlasů)
1h a 40min
733 kJ

Kančí guláš

(13 hlasů)
11h a 40min
481 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jelení maso na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat