Prostreno.cz

Špenátová polévka

Polévka z čerstvého špenátu s celerem a ředkvičkou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 205 kJ / 49 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky1g

Ingredience na

  • 2 ks cibule
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1.2 l zeleninového vývaru
  • 3 ks malých brambor
  • 150 g baby špenátu
  • 4 ks ředkviček
  • 2 lžíce másla
  • 120 ml mléka

Postup přípravy

  1. Na másle orestujte jemně nakrájenou cibuli, přidejte nadrobno nakrájený celer a oloupané, nakrájené brambory.
  2. Zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  3. Přidejte opraný špenát, neoloupané, nakrájené ředkvičky, v malém množství vody (50 ml) rozmíchaný škrob a vařte ještě 10 minut.
  4. Přidejte mléko, nechte projít varem a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,41g
  • Sacharidy:

    135,94g
    • Cukry:

      11,33g
  • Tuky:

    87,21g
  • Vláknina:

    6,59g

Aktivita pro spálení: 49 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka s kuřecím pečeným masem

(21 hlasů)
30min
279 kJ

Zeleninová polévka

(21 hlasů)
45min
377 kJ

Kuřecí vývar s kukuřicí

(13 hlasů)
30min
251 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špenátová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat