Prostreno.cz

Pečené jehněčí kotletky

Pečené jehněčí kotletky s karamelizovanou cibulkou a olivami.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 960 kJ / 229 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky18g

Ingredience na

  • 8 ks jehněčích kotlet
  • 2 lžičky rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 50 ml olivového oleje
  • 3 špetky soli a pepře
  • 2 ks červené cibule
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 6 ks zelených olivy

Postup přípravy

  1. Smíchejte česnek s olivovým olejem a rozmarýnem, osolte a opepřete.
  2. Z kotlet odřízněte přebytečný tuk a potřete je připravenou směsí.
  3. Maso zprudka zatáhněte po obou stranách na pánvi (asi 2 minuty z každé strany) a dopečte 40 minut v troubě vyhřáté na 140 °C.
  4. Pekáček s upečeným masem vyndejte, maso zakryjte alobalem a nechte pět minut stát.
  5. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky, dejte do rendlíku s rozpuštěným máslem, přidejte cukr a za stálého míchání nechte cibuli zkaramelizovat, k hotové cibuli vmíchejte olivy.
  6. Maso podávejte s těstovinou a karamelizovanou cibulí.

TIP:

Můžete připravit i z vepřového masa.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,80g
  • Sacharidy:

    207,90g
    • Cukry:

      103,80g
  • Tuky:

    231,93g
  • Vláknina:

    49,00g

Aktivita pro spálení: 229 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kotleta s cizrnou

(11 hlasů)
2h a 20min
1034 kJ

Jehněčí medailonky s malinovým přelivem

(16 hlasů)
30min
1053 kJ

Jehněčí stopky

(14 hlasů)
2h a 50min
831 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečené jehněčí kotletky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat