Prostreno.cz

Nesporné výhody servírování studených polévek

Libujete si spíše v rychlé přípravě jídel a v kuchyni nechcete trávit přípravou pokrmů dlouhé hodiny? Zkuste studené polévky! Mají vysokou nutriční hodnotu, hotové jsou mávnutím proutku a ještě podporují hubnutí.

Polévka je grunt, kdo jí nejí, ten je špunt! A musí být vždy horká? Nemusí! Studené verze polévek jsou příjemnou a velmi osvěžující změnou.

Tekutý kamarád při hubnutí

Z četných vědeckých výzkumů vyplývá, že se lidé, kteří si před hlavním chodem dají polévku, cítí plnější, což omezí jejich následný kalorický příjem až o 20 procent (1). Pokud z takového „předkrmu“ uděláte pravidlo, můžete mít při redukci váhy mnohem lepší podmínky i rychlejší viditelné výsledky. A to se počítá! Jsou tu však i další nesporná pozitiva. Nejběžnější recepty zahrnují pyré nebo zeleninu, zejména pak rajčata, papriky, okurky, cibuli a červenou řepu. Protože nedojde na tepelnou úpravu, zachovají si tyto potraviny vyšší hladinu určitých vitaminů, kterým teplo obvykle škodí. Mimochodem, fantazii se meze nekladou, takže se dá také experimentovat a připravit polévka klidně i z ovoce, jako je meloun, ananas či avokádo.

Vždy jen čerstvé přísady

Jak již bylo zmíněno výše, nejtradičnějšími surovinami bývají různé druhy zeleniny, které jsou ve většině případů čerstvé. Podle amerického vědce a autora bestsellerových knih nejen o stravování Williama Li je každá z těchto ingrediencí nabitá přírodními chemikáliemi nazývanými bioaktivní látky, které aktivují obranné systémy těla, posilují imunitu, zlepšují krevní cirkulaci a chrání před poškozením buňky DNA (2). Díky čerstvosti používaných plodů a jejich plné chuti nebudete muset do polévky přidávat žádná zbytečná ochucovadla. A poslední plus? Snadná příprava! Vždyť potřebné suroviny mnohdy stačí jen rozmixovat a hotovo. Taková rychlovka se bez zdlouhavého stání u plotny hodí, nemyslíte?

Zdroje: (1) www.sciencedaily.com/releases/2007/05/070501142326.htm?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, (2) www.blog.myfitnesspal.com/why-cold-soup-is-a-great-summer-weight-loss-trick/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat