Manželství dělá muže hodnými

09.12.2010 | Sex a vztahy

Muži žijící v manželství jsou hodnější a milejší. Odborníci si dosud mysleli, že je to prostě tím, že hodní muži mají větší pravděpodobnost najít vhodnou partnerku, protože jsou žádanější. Jenže studie jednovaječných dvojčat odhalila, že tomu tak není.

Na mužské chování má pozitivní vliv přímo manželství. Muži, kteří se totiž ožení, totiž opouštějí protispolečenské chování. Vztah či závazek k jedné ženě je totiž odrazuje od kriminálního chování, agresivního chování a nadměrné konzumace alkoholu.

Psychologové z Michiganu sledovali v dlouhodobé studii chování jednovaječných dvojčat, která mají stejné geny a většinou na ně působila stejná výchova a prostředí. Lze u nich tedy nejlépe pozorovat, jaký vliv má manželství, a vyloučit právě vlivy genetické a výchovné. Studie dokazuje, že ti muži z jednovaječných dvojčat, kteří se ožení, mají společensky lepší chování než ti, kteří zůstávají svobodní.


Zůstane s vámi nebo odejde za milenkou?
Ohleduplně vám odpovím! Vaše kartářka Ivona


„Muži, kteří vstupují do manželství, se od počátku nechovají zdaleka tak protispolečensky. A když se ožení, jejich protispolečenské chování se ještě omezí,“ tvrdí docentka psychologie S. Alexandra Burtová z Michigan State University.

„Manželství je dobré, protože nás zapojuje do společnosti. V manželství má každý člověk někoho, kdo mu dává zpětnou vazbu, učí ho být lepším a milejším,“ souhlasí s výsledky studie doktorka Kate Figesová.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat