Mužům rozvod prospívá, tvrdí vědci

12.12.2010 | Sex a vztahy

Podle řady dlouhodobých studií manželství lidem prospívá na zdraví fyzickém i psychickém. Musí být ale spokojené a šťastné. Pokud je pravým opakem těchto vlastností, pak zdraví spíš škodí.

Nová švédská studie potvrzuje, že dnešní muži spíše profitují při odchodu z nešťastného manželství. Po rozvodu se totiž začnou více věnovat své kondici, často cvičí a více dbají na své zdraví. U žen to ale neplatí.

Zatímco kondice žen se po rozvodu většinou zhorší, u mužů dochází v průměru k výraznému zlepšení. Rozvedení pánové věnují svému tělu velkou péči, protože se snaží získat nový protějšek.

V Evropě se loni rozvádělo 11,5 procenta manželských párů. A podle švédských expertů má na obě pohlaví rozvod různý vliv.

„U mužů, kteří se rozvedli, jsme v dlouhodobé studii pozorovali výrazné zlepšení kondice, ale u rozvedených žen byla tendence spíš opačná. Nezadaní muži totiž podléhají silnému tlaku, že musejí být velmi fit, aby byli atraktivní a měli šanci někoho si najít. V manželství jejich úsilí polevuje. U žen je to naopak,“ tvrdí experti ze stockholmského Institutu Karolinska.


Zůstane s vámi nebo odejde za milenkou?
Ohleduplně vám odpovím! Vaše kartářka Ivona





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat