6 + 1 období, kdy jsme partnersky i intimně NEpoužitelné!

Pánové a dámy, máte se na co „těšit“! Šest plus jedno. Přesně tohle je počet období, během nichž ženy vytáčí svoje partnery k nepříčetnosti, nechtějí sex a posílají svoje partnerství ke dnu. Kdy to začíná? Jak dlouho hrozba trvá? A dá se jí nějak zabránit? Tohle je krutá realita…

Standard. Pokaždé, když to máte dostat, se s partnerem pohádáte? Nic nového. Premenstruační syndrom, který přichází v posledním týdnu před červenou vlnou, charakterizuje mimo jiné i podrážděnost, úzkost, vztahovačnost, změny sexuálního zájmu či sociální izolace. Pak je snadné rafnout se třeba i kvůli tomu, kdo obstará nákup, nebo prostě jen proto, že partner dýchá! Kdyby ale chudák věděl, že bude ještě hůř!

Konflikty ve vztahu

Každoměsíční období, kdy druhá polovička má chuť vás zabít, protože s vámi není řeč, je jen kapkou v moři. Teď se ukázalo, že ženy jsou velmi, ale velmi nevrlé na svůj protějšek v dalších pěti cyklech, během nichž abnormálně zatěžují vztah stresem. Kdy si má partner pořídit klapky na oči a špunty do uší? Stačí mít jedno dítě, což potvrzují výsledky studie uveřejněné ke konci roku 2015.

Větší než malé emocionální potíže

Experimentu, který začal již před 21 lety, se zúčastnilo 3000 australských žen, přičemž výzkumníci pozorovali každou z účastnic přesně tak dlouho, jak je uvedeno.

Na základě toho vyhodnotili, že ženy pohlcuje deprese v době těhotenství (první cyklus) a pak šest měsíců po něm (druhý cyklus). Nicméně to není vše. Následně na to je chvilku klid, ale to jen proto, aby se deprese a štěkání na partnera vrátilo v období, kdy je vlastnímu dítěti pět let (třetí cyklus), čtrnáct let (čtvrtý cyklus) a jedenadvacet let (pátý cyklus).

Ententýky, dva špalíky… Na koho to padne?

Pokud máte pocit, že se vás to netýká, protože se na svoje těhotenství velmi těšíte, je tu jedna věc, která vás možná vyvede z rovnováhy. Pravděpodobnost, že chytnete saze ve vyjmenovaných cyklech je oproti negravidním ženám čtyřikrát vyšší. Jako fakt. Všechny respondentky navíc logicky vypověděly, že když je doma dusno, není sex, navíc se cítí nepochopené a osamělé. Rada?

Pokud nechcete, aby těhotenství a příchod dítěte měl na váš partnerský i milostný život takový dopad, soustřeďte se na vhodný scénář hádky. Hormonům a rozladění nejspíš nepředejdete, ale rady, jak se vůbec správně debatovat, jistě přijdou vhod. Čím se řídit?

Manuál, jak všechna stresová období zvládnout

1. Vždy mluvte k věci a držte se tématu.Leze mi na nervy už jen to, že jsi. A vynes laskavě koš!“ Tak takhle ne. Řešte buď partnerovu existenci jako takovou, nebo ten koš. A nemíchejte hrušky s jablky, jinak se ani jeden uklidnění nebo sexu nedočkáte ani napřesrok.

2. Neútočte, neurážejte, nepoužívejte sprostá slova. Ponižování k hádkám nepatří. Vyjadřujte se konstruktivně a popisujte svoje pocity naprosto klidně. Výmluva typu „když on mě vždycky tak vytočí, že si nemůžu pomoct“ není argument.

3. Zásadně mluvte v přítomném čase.To bylo tenkrát, když…“ Zapomeňte. Teď a tady. „Připadám si jako hadr na podlahu. Není mi z tebe dobře.“ Na to se soustřeďte, jinak radši mlčte. A vyhněte se slovům jako „pokaždé“ je to stejné. „Vždycky“ to děláš. Druhého se to dotkne.

4. Opakujte si heslo „po hádce bude lépe“. Proč si právě tohle v hlavě omílat? Během debat nesmíte zapomínat na to, že hádky neslouží k odloučení, nýbrž ke zlepšení situace. Pokud se jeden do druhého navezete už v začátcích, a půjdete do hádky s jasným cílem zničit „protivníka“, daleko to nedotáhnete. „Snad vidíš, že mám blbou náladu, tak proč jsi dávno neudělal to a ono? Jsi k ničemu, klid se mi z očí!

5. Poznejte, kdy přestat. Konec sporu není lehké rozeznat. Řiďte se nepsaným pravidlem odborníků, že utnout se to má tehdy, když se oba dva budete cítit klidněji. Můžete si navzájem položit i otázku: „Rozuměla jsi/rozuměl jsi všemu? Chceš se ještě na něco zeptat?“ Pak už klidně může následovat třeba i usmiřovací sex, když bude nálada. Ale s ním doopravdy nezačínejte dřív, než se mezi vámi pročistí vzduch.

A jak to máte vy? Znáte snad lepší recept na stres? Pokud ano, tak sem s ním!






Celkem 8 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat