8 věcí, co musíte vědět, než HO pustíte „tam dozadu“

07.03.2016 | Sex a vztahy

Anální sex je sice rozšířeným, ale v našich ložnicích stále poměrně tabuizovaným tématem. A není divu – koluje okolo něj spousta nejasností a předsudků. Na některých může být něco pravdy, jiné jsou nesmyslné. Pokud vás ale tahle technika opravdu láká, máme pro vás několik základních informací.

Zatímco muži jsou v tomto ohledu mnohem „odvážnější“ a často svou partnerku k análnímu sexu přemlouvají, ženy mívají řadu obav. Nebude to moc bolet? A co když se mi to nebude líbit? Nemůže mě partner nějak zranit? A nemůže se, nedej bože, stát nějaká „nehoda“?

Co je vlastně důležité vědět, než se rozhodnete tuhle lákavou, vzrušující, ale poněkud kontroverzní (alespoň v očích řady lidí) techniku vyzkoušet?

1. Anální sex může být vážně úžasný zážitek

Anální oblast je bohatá na nervová zakončení, a tak vám její stimulace může přinést spoustu slastných zážitků. Navíc „stěna“ mezi pochvou a rektem je velmi tenká, takže dráždění bodu G je zajištěno.

2. Je zcela přirozené, že máte obavy

A teď k pragmatičtějším záležitostem – bylo by naivní se domnívat, že je anální sex pro ženu stejně automaticky lákavý jako „klasický“ pohlavní styk. Jednak máme psychické zábrany (vždyť přemýšlíme o prolomení velkého tabu), jednak se bojíme bolesti, případných zranění a také nehod v podobě úniku plynu, nebo v horším případě dokonce stolice.

Ale pamatujte – pokud se rozhodnete objevovat své tělo prostřednictvím sexu, neexistuje nic, za co byste se měla stydět (za předpokladu naprostého souhlasu obou partnerů). Zvědavost a touha zkoušet nové věci je přirozená. Své obavy nelamte přes koleno, ale ani se do nich zbytečně nenořte. Promluvte si o nich s partnerem a zaměřte se na jejich řešení.

3. Nehody se stávají opravdu zřídkakdy…

Upřímně řečeno, k úniku stolice při análním sexu prakticky nedochází. Jako by naše tělo mělo jakési „záchranné brzdy“, které takovým nehodám brání. V odborné literatuře, která se touto problematikou zabývá, o nich není prakticky žádná zmínka. Svaly, které jsou za vyprazdňování zodpovědné, totiž při sexu nejsou tak aktivní.

4. ...ale pokud se bojíte, můžete i ono minimální riziko snížit

Jestliže se ale nedokážete přenést přes představu nehody při análním sexu, pak se na něj můžete připravit i z tohoto hlediska. Například nejezte 8 až 10 hodin před plánovanou „akcí“ žádné nadýmavé potraviny, ideálně si dojděte „na velkou“ tak 2 až 4 hodiny před sexem. Pokud vás ani to neuchlácholí, můžete si zkusit koupit v lékárně sadu na domácí klystýr. Ale to je většinou naprosto zbytečná procedura, která vám navíc může zkazit těšení se na nový zážitek.

5. Bez lubrikantu vstup zakázán

Zatímco naše pochva má tu úžasnou vlastnost, že se dokáže sama zvlhčit a zajistit nám jen a jen potěšení z průniku penisu, naše rektum nic takového neumí. A tak budete potřebovat spoustu lubrikačního gelu. Nejlepší je ten na bázi silikonu – neničí kondomy a navíc má ideální konzistenci pro anální sex. Pokud byste lubrikant zcela opomněli, riskujete nepříjemné bolestivé pocity a také poranění jemné tkáně v anální oblasti. V takovém případě můžete na rozkoš zapomenout.

6. Žádné střídání

Pokud se s partnerem rozhodnete střídat anální sex s vaginálním, pak věřte, že to v žádném případě není dobrý nápad! Jedinou možností je pečlivě měnit mezi střídáním kondomy (a ano, kondom by partner měl používat při análním sexu vždy). V našem rektu totiž žijí nejrůznější bakterie, které pochva nezná a rozhodně by z nich nebyla nadšená. Zábava tak může přerůst v závažnou infekci, jež v konečném důsledku může vést i k neplodnosti a dalším vážným onemocněním.

7. Postupujte pomalu

Nejen množství lubrikantu vám pomůže zabránit bolesti a poranění. Je bezpodmínečně nutné svaly v anální oblasti na průnik postupně připravovat a zvykat. Nečekejte, že hned na první pokus s tímto typem sexu do vás partner naplno pronikne penisem na „první dobrou“ (a rozhodně by ani neměl). Začněte zvolna, třeba jen s lehkou stimulací oblasti, poté s průnikem jednoho prstu a tak dále. Svaly si zvyknou a přestanou pronikání považovat za něco nepřirozeného. Navíc se uvolní a průnik nebude bolestivý.

8. To nejdůležitější na konec: Pokud si nejste jistá, do ničeho se nenuťte!

S análním sexem musejí naprosto bez výhrad souhlasit oba partneři. Takže se rozhodně nenechte do ničeho nutit! Dokonce i v okamžiku, kdy se s partnerem dohodnete, že přejdete k „akci“, a vy najednou dostanete na poslední chvíli strach, řekněte jednoznačné NE.

Platí to obecně u jakékoli sexuální praktiky, u análního sexu dvojnásob. Pokud se totiž budete cítit pod tlakem, nikdy se neuvolníte a nejenže si rozhodně nic neužijete, ale navíc můžete zažívat i nepříjemné a bolestivé pocity. Takže dokud nebudete skutečně připravená, nenechte se přemluvit!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Od pondělí 4. června do neděle 10. června 2024 tě čeká dynamický a vzrušující týden, milý Berane. Připrav se na určitá překvapení a vzrušující příležitosti ve všech oblastech života.Tento týden bys mohl zažít obzvlá&scaro... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 8.6.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat