Sex v těhotenství. 5 věcí, které musíte vědět!

05.04.2016 | Sex a vztahy

Zatímco v dřívějších dobách byl sex během těhotenství prakticky tabu, dnes už víme, že pokud není zakázán, je dovolen. Je však třeba mít na paměti pár důležitých informací.

1. Miminku neublížíte

Pokud nepatříte mezi těhotné, které mají rizikovou graviditu a lékař jim milování zakázal, pak věřte, že se nemusíte sexu bát. Pokud máte pochyby, ujistěte se u svého ošetřujícího lékaře, že se nic nestane. Pokud máte na milování chuť, není třeba si ho odpírat!

2. Na některé polohy budete muset zapomenout

Je to logické – s velkým těhotenským břichem se do určitých pozic prakticky ani nedostanete, navíc by nemusely být zrovna dvakrát příjemné. Klasický „misionář“ se nedoporučuje po ukončení prvního trimestru, zato „zezadu“, kdy je žena na všech čtyřech, a „na koníčka“, kdy sedí na partnerovi, si můžete užívat prakticky celé těhotenství.

3. Experimenty se nedoporučují

Ačkoli jsme říkali, že sex je v těhotenství bezpečný, na nějaké velké experimenty raději zapomeňte. Sama určitě poznáte, do čeho se vám chce a do čeho ne, ale obecně platí, že hrátky typu tvrdší BDSM nebo příliš krkolomné pozice nejsou tím pravým.

4. Budete mít silnější orgasmus

Koktejl těch správných hormonů a prokrvení pohlavních orgánů zajistí většině těhotných velmi silné prožitky během milování, korunované velmi silným orgasmem. Některé ženy dokonce udávají, že tak silný zážitek se jim bez těhotenského bříška nepoštěstil. Tak proč si ho nedopřát?

5. JSTE SEXY!

Spousta těhotných má strach, že partnerovi nebudou v velkým bříškem připadat přitažlivé, že na milování s nimi ani nebude mít chuť. To je ovšem představa naprosto mylná. Těhotné ženy jsou pro muže velmi, velmi sexy. Zcela pudově je totiž přitahují plodné ženy (a jaký jiný důkaz plodnosti než těhotenské bříško byste chtěla?), navíc vaše proměněné tělo skýtá řadu krás – za všechny jmenujme větší ňadra a výraznější bradavky. Zvýšená citlivost ženy je pro muže také velmi sexy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:52
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat