Sex. Nudný, nebo žádný... Jak to zaručeně vyřešit?!

Sex je nudný, stereotypní, nezajímavý, nebo není vůbec? Partner hůře dosahuje erekce, vy nemáte orgasmus a vůbec – váš milostný život vyhořel už dávno? Pak se nespoléhejte jen na „zaručené“ rady kamarádek! To jediné, co pomáhá v řešení problémů, je jistý balíček doporučení, bez kterého se zázraky fakt nedějí!

„Musíš si koupit super nové prádlo, uvařit večeři, nalít víno a být prostě jen skvělá a přítulná,“ radí jedna kamarádka druhé v případě, že „doma“ něco neklape. Ať už to jsou potíže s dosažením orgasmu nebo nechuť k sexu ze strany partnera. Opravdu se všechno dá vyřešit jedním prádlem a chutí jít do akce? Ani zdaleka ne. Všechno je to trochu složitější. To aby řeč nestála…

Sex postupem času

Cokoli, co se pokazit může, to se i pokazí. Tak zní zákon schválnosti, který se vztahuje i na rodinný a milostný život. Dřív jste si vy dva rozuměli tak, že jste se od sebe neodlepili ani na krok? Měli jste jeden orgasmus za druhým, zkoušeli jste nové a nové polohy, mluvili jste spolu v posteli až do rána a těšili jste na víkendy plné romantiky? Skvělé, ale to bylo.

Po letech soužití přichází na řadu únava materiálu, nedostatek času, chuti se milovat, možná i ochoty. A taky zdravotní problémy. Erekce, vaginální suchost, do toho péče o dítě, však to znáte. Kdo nebo co to napraví? Taková ta doporučení typu „zamluvte si pokoj v hotelu“, jsou jen kapkou v moři. Tohle je realita!

Vy a on - každý má svůj úkol

Vivienne Cass, australská klinická psycholožka a specialistka na sexuální obtíže a dysfunkce, tvrdí, že když chcete se svojí sexualitou něco udělat, potřebujete nejprve trochu staromódní motivace.

Podle ní je hlavně důležité: být odhodlaná udělat maximum, být připravená pokusit se přijmout rady a cvičení odborníků, jevit zájem a přemýšlet o tom, co se děje, toužit po změnách kvůli sobě samé, být otevřená novým nápadům a pocitům a být trpělivá – změny nepřicházejí přes noc. Jestli vám už i tohle připadá dost náročné, z druhé poloviny „poradního balíčku“ vám nejspíš vyraší pupínky.

Věci, které mohou změnit naprosto všechno

Chcete-li být schopna dosahovat i orgasmu s partnerem, pak je nutné ještě i toto… Chápající a nadšený partner, ochota hovořit s partnerem o tom, jak se cítíte a co si při plnění zadaných úkolů a programů změn myslíte, láska a starostlivost o partnera, přání být sexuálně naladěna,“ vyjmenovává odbornice ve své knize Opojný orgasmus – Příručka pro ženy s tím, že množství různých způsobů, kterými můžete provést změny, je stejně velké jako množství různých příčin potíží.

Kde začít, pokud máte nějaký problém?

Opět jsme tak u toho, že lahev vína a nové spodní prádlo cestu zpět k partnerovi a vyhaslému vztahu nenajdou, pokud souběžně s nimi netasíte ještě další zbraně.

„Mám zkušenost s tím, že jsem jednoho dne prostě přestala mít orgasmus. Manžel dělal všechno jako dřív, ale mně to nešlo a nešlo několik týdnů,“ otevřeně vypráví čtenářka Kateřina, která si dle vlastních slov myslela, že „je snad nemocná“.

Od sebe k němu

„Přes můj počáteční odpor k odborníkům všeho druhu jsem navštívila psychoterapeuta a ten se mnou začal pracovat bod po bodu. Rozebral můj život, moje starosti, práci, vztah k partnerovi a další věci. Ukázalo se, že všechno souvisí se vším a já prostě jen uvízla na mrtvém bodě. Naštěstí mi poradil, na co všechno se mám zaměřit a s čím pracovat. Vždycky je to hodně o vás samotných a o tom, co vlastně chcete a nechcete a co hodláte investovat a obětovat,“ krčí rameny Kateřina s tím, že doteď děkuje za nový náhled na svůj milostný život. „Otevřete se a nechtějte všechno řešit sama,“ doporučuje ostatním.

A psycholožka Vivienne Cass dál radí, že se nemusíte hned pouštět do něčeho velkého. Nemusíte změnit vše najednou. Nespěchejte. Udělejte, co můžete, a s tím ostatním mějte trpělivost. Novým prádlem to tak teprve jen začíná….






Celkem 25 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat