Spíte ve spodním prádle? Tak hned přestaňte!

Řada lidí vklouzne do postele jen ve spodním prádle. Jenže z hlediska zdraví to není zrovna rozumné. Ideální variantou je vzdušné volné pyžamo nebo nahota. Upnuté spodní prádlo jednak příliš přehřívá genitálie, ale navíc vleže zvyšuje třecí tlak na tuto oblast a pomáhá v šíření infekce a bakteriálních chorob.

Muži by v noci neměli mít na spodní části těla nic nebo jen velmi volné pyžamové kalhoty. Spodní prádlo pod peřinou výrazně zvyšuje teplotu v oblasti genitálií a vážně ohrožuje plodnost. Ze stejného důvodu ale mají také ženy v menopauze návaly horka. Naopak nahota pod peřinou pomáhá tělo lépe ochlazovat, snižuje tlak a urychluje usínání.

Pokud navíc přijdou teplé měsíce roku, člověk se ve spodním prádle potí a vytváří dokonalé klima pro škodlivé bakterie. „Často svým pacientům říkám, aby spali bez spodního prádla. Pokud je tato oblast pořád přikrytá, zvláště textilií, která není nejlepším absorbentem vlhkosti, vytváří se ideální prostředí pro kvasinky a bakterie,“ varuje doktorka Alyssa Dwecková z New Yorku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:52
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat