Co zlepší ženám víc náladu? Dovolená, nebo sex?!

05.08.2016 | Sex a vztahy

Jedné z šesti žen zvedne náladu objednávání luxusní dovolené na krásné pláži lépe než sex s partnerem. Vyplývá to z průzkumu společnost Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromých bytech a domech. Mezi muži vzrušuje plánování lákavé dovolené více než sex pouhých devět procent jedinců.

Průzkum ale také odhaluje jiný zajímavý fakt, že dnešní generace mužů a žen miluje tzv. cestování u počítače. Surfování po oblíbených destinacích a snění nad weby zprostředkovávajícími dovolenou zlepšuje náladu třem čtvrtinám mužů a žen, kteří se v průzkumu společnosti Airbnb vyjádřili.

Podle psychologů je surfování po exotických destinacích jistou formou eskapizmu – útěku před realitou.

Třetina lidí si objednává dovolenou už v lednu, aby nejdepresivnější měsíc v roce přežila. Náladu v zimě zvedají také snímky z dovolené minulého roku, které pomáhají uvědomit si, že zanedlouho člověk odcestuje někam do ciziny znova.

„Leden je měsíc, kdy lidé nejvíce trpí sezónní afektivní poruchou. Šedá obloha, krátké dny a nedostatek světla mohou vést k záchvatům zimních depresí zvyšováním hladiny melatoninu v šišince mozkové. Tento hormon může vyvolat pocity zoufalství, viny, ztrátu schopnosti z čehokoli se těšit, podrážděnost a ztrátu energie. Jednou z metod nápravy je surfování na internetu a fantazírování o dokonalé dovolené ve sluncem zalitém kraji, tohle mentální cestování pomáhá vylučovat v mozku dopamin, který dodává člověku radost, energii a optimismus,“ vysvětluje britský neuropsycholog David Lewis.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat