Sexuální pilulka štěstí: Masturbace pro zadané!

Pořád se o tom mluví ve smyslu, „že by se to mělo“. Ale proč vlastně pustit masturbaci do svého fungujícího a zaběhlého milostného života, o kterém máte pocit, že nepotřebuje změnu? Důvodů je několik, ale ten hlavní patří k velkým lákadlům. Konečně totiž pochopíte, o čem ten sex je!

Woody Allen o masturbaci hovoří jako o milování se s člověkem, kterého máme opravdu rádi. Na druhou stranu, v lékařských učebnicích se kdysi psalo, že onanie způsobuje vysychání míchy, neplodnost, deformaci těla nebo vyčerpání organismu. Naštěstí tohle už je dávno pryč, i když třeba sexuolog Zlatko Pastor říká, že některé z těchto nesmyslů jsou stále živé a ve společnosti zakořeněné. A přitom zbytečně!

25 % žen masturbuje až 4krát týdně

Podle zmíněného odborníka masturbace člověka obohacuje, je doplňkem nebo preferovanou sexuální aktivitou, která přináší převážně pozitivní zážitky. Mimochodem, není to něco, co skončí, jakmile začnete s partnerským sexem. Aspoň nemělo by to tak být… Proč?

Psychologové a sexuologové, včetně známého britského odborníka Glenna Wilsona dokládají, že mnoho dvojic lituje, že masturbace představuje pouze druhořadou sexuální aktivitu.

Vynalézaná předehra i prevence proti problémům

„Ve skutečnosti má obrovskou hodnotu i ve své pravé podobě. Jste-li na dlouhou dobu se svým milým rozděleni nebo je-li jeden z vás neschopen sexuálního života nejčastěji kvůli nemoci či úrazu, může být masturbace řešením,“ hlásí celosvětově známý poradce s tím, že masturbace primárně může zabránit kterémukoliv z partnerů, aby se poohlédl někde jinde. (Tak na to myslete, až zase Pepu přistihnete nad sprostými časopisy.) A další kladné působení? Proč byste měli onanovat i tehdy, když žijete spokojeným partnerským životem?

Hlavně se nebát!

Mezi masturbací a aktivním partnerským životem existuje velmi těsný vztah. Ženy žijící v harmonickém vztahu mají sklon onanovat častěji než muži v té samé situaci. „Výzkumy ukazují, že ženy, jež často masturbují, chtějí sexu více, a ne naopak,“ dodává Glenn Wilson a poukazuje i na neméně důležitý benefit.

Fantazijní představy spojené s onanií otevírají další možnosti, jak může masturbace během vztahu sehrát pozitivní roli. Můžete být třeba někomu sebevíc oddaní, ale to neznamená, že přestanete myslet na někoho dalšího.

Masturbace je tak dobrý způsob, jak rozptýlit s tím související možné ohrožení vztahu. Když se věnujete sami sobě, můžete si představovat, že jste s tou osobou, která vám padla do oka, takže všechny „zálety“ se odehrávají „nanečisto“. No a samozřejmě, roli hraje i fakt, že masturbace přináší ponaučení o vlastních tělesných reakcích. Nemůže tedy být škodlivá, je to přesně naopak! Co konkrétně pro zlepšení svého milostného života můžete udělat?

Partnerské hrátky ve dvou, ale sólo

Sledujte, jak partner masturbuje. Všímejte si polohy těla a nohou, toho, co dělá s rukama, jaké udržuje tempo, kterých míst se dotýká, zda sténá a podobně. Příště si role vyměňte. Stydíte se?

Zajistěte si soukromí, zapalte svíčky, zatopte si (cokoli, co je vám příjemné) a požádejte milence, zda by chvíli před vámi neonanoval. Je to totiž skvělý způsob, jak se uvolnit. Můžete se i chvilku mazlit. Dle vlastních pocitů se pak oddejte situaci a předveďte druhému, že si ji užíváte. Po skončení „seance“ si navzájem promluvte o tom, co vám tato zkušenost přinesla.

„Za sebe můžu říct, že dobrý. Nejdřív jsem se při onanii před svým přítelem cítila dost nepříjemně, ale on naštěstí udělal všechno pro to, abych se uvolnila. Ve finále to pomohlo nám oběma. Přesně totiž pochopil, co potřebuji a co mě dělá dobře. Teď je to při našem sexu znát,“ doporučuje čtenářka Zorka, která se zbavila předsudků. Půjde vám příkladem?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat