Speciální kondom má zvýšit šanci na početí. Jak bude fungovat?

Kondom lidé znají po staletí jako ochranu před nechtěným početím a pohlavními chorobami. Ale kondom Stork (Čáp) funguje naopak. Tedy s ohledem na početí, které mnohonásobně usnadňuje. Dokáže totiž do děložního čípku doručit třikrát více spermií než při souloži bez něj. Pomáhá párům, které mají problémy s početím kvůli nižšímu počtu spermií v ejakulátu muže.

Kondom testovala doktorka Catherine Hoodová z Velké Británie a prokázala, že v osmi z deseti případů doručí zařízení třikrát více spermatu do děložního čípku než při běžné souloži.

Sada Stork obsahuje kondom a speciální zásobník. Muž při souloži ejakuluje do kondomu, jeho obsah je pak přemístěn do aplikační čepičky ve tvaru trychtýře, kterou si žena pomocí aplikátoru zavede až k děložnímu čípku. Sperma tak vyteče do něj a může putovat do dělohy. Aplikační čepičku pak žena po několika hodinách vytáhne pomocí provázku jako u tamponu.

„Nejkrásnější na této technologii je, že je neinvazivní, může ji provést kdokoli doma v soukromí a je mnohem levnější než jiná metoda léčby neplodnosti,“ tvrdí Catherine Hoodová, podle níž tento kondom prokazatelně pomohl s početím u 150 párů diagnostikovaných s mírnou formou neplodnosti.

Společnost, která tuto novinku vyrábí, doporučuje v době před ovulací, během ní a po ní pravidelně souložit. Sex a orgasmus u ženy zvyšuje šanci na početí.

„Výsledky klinického výzkumu jsou významné a prokazují, že Stork dokáže dodat do děložního čípku třikrát více spermií než při běžné souloži,“ uvedl profesor Nick Raine-Fenning z Nottinghamské univerzity.

Kondom Stork ale není laciný. Jeho pořizovací cena na území Spojeného království se pohybuje kolem sta liber – tedy asi tří tisíc korun.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat