Návrat vášně a sexu do dlouholetého vztahu

28.06.2021 | Sex a vztahy

Z dlouholetého vztahu velice snadno vyprchá to šimrání v břiše a nekonečná vášeň. Nahradí je ubíjející stereotyp, a to především v ložnici. Co s tím?

V některých vztazích jsou období, kdy spolu partneři vůbec nespí, důsledkem například vysokého pracovního nasazení jednoho z nich, stresových situací či komunikačních potíží.

Ačkoli je milostný život nezbytnou a velmi důležitou součástí partnerského soužití, není třeba při absenci sexu lámat nad vztahem hůl!

Jak opět navrátit do vztahu vášeň?

Miláčku, máme problém

Pokud si oba z partnerů nepřipustí, že je ve vztahu něco špatně, žádné řešení na obzoru nebude… Navíc oba musejí chtít onen problém řešit! Žít bez sexu se nejspíš nelíbí nikomu, a tak budete mít startovní pozici ulehčenou. Ale stejně vás nejspíš čeká trošku nepříjemný rozhovor na téma „proč už spolu nespíme a jak to změnit“. Nevyhýbejte se mu!

Kam se vlastně poděl sex?

A když už budete v onom rozhovoru, zkuste se společně zamyslet, co vlastně za vaším vztahem bez sexu stojí. Byl to příchod dětí? Zdravotní problémy? Vytížení v práci? Když najdete příčinu, bude se vám lépe odstraňovat.

Nejde jen o postel

Neustálé napětí doma, hádky, málo času na sebe i druhého, to nezní zrovna jako harmonické a láskyplné prostředí. Přitom touha k milování začíná právě u něho. Zkuste proto změnit atmosféru doma – buďte k sobě laskaví, pozorní…

Začněte jemnými doteky

Že vás to hned nežene do ložnice? I to se samozřejmě stává. Obnovte proto fyzickou intimitu doteky, které nemají sexuální podtext. Přitulte se k sobě u televize, nevinně se mazlete, dopřejte si navzájem masáž… Objevte zase, jak je fyzická blízkost příjemná!

O čem jste vždycky snili

Zkuste přilákat touhu tím, že si s partnerem či partnerkou navzájem promluvíte o svých sexuálních fantaziích. A hlavně si je začněte plnit! Milování je hra, a tak se neostýchejte a hrajte si. Vzrušuje vás představa, že vás svádí neposlušná sestřička nebo přísný policista? Tak jen do toho! Ovšem pamatujte, nikdy v sexu nepřistupujte na hry a praktiky, s nimiž se nemůžete vnitřně ztotožnit.

Důvody k oslavě

Jakmile se vám na partnerském milostném poli začne zase dařit, každý malý úspěch pořádně oslavte! Pěkně společně, abyste dále prohloubili vztah.

Zdroj: kylebenson.net, quora.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat