Ženský orgasmus: Proč ho muži milují?

Navzdory všem možným mýtům typu „chlapům jde jen o vlastní uspokojení“ drtivé většině mužů rozhodně záleží na tom, aby jejich partnerka při milování dosáhla orgasmu. A mají k tomu pěknou řádku důvodů.

Které jsou ty nejčastější?

Jsme si blíž

Mužské i ženské tělo po orgasmu uvolňuje „hormon štěstí“ oxytocin, který způsobuje, že se cítíme úžasně, posiluje se pocit zamilovanosti a jsme si prostě nejblíž, jak je to možné. Taková harmonie ovšem nastává jen tehdy, když vyvrcholení dosáhnou oba z partnerů. A i muži si tento stav (navzdory mnohdy neoprávněně špatné pověsti) dokáží náležitě užívat.

Nejsou sobci

Ačkoli se řada žen shoduje, že je pro ně milování krásné i bez toho, aby orgasmu vždy dosáhly, pro muže je partnerčino vyvrcholení jakousi misí. Vědí totiž, jak skvělé pocity orgasmus vyvolává, a tak by je rádi dopřáli i své vyvolené. Ženské uspokojení je pro ně zkrátka stejně důležité jako to vlastní.

Užívají si nás

Většina mužů považuje za neskutečně sexy, pokud svou partnerku mohou pozorovat, když dosáhne vyvrcholení. Ten okamžik, kdy žena ztratí zábrany a prožívá díky svému milenci tu pravou rozkoš, je pro ně neodolatelnou podívanou.

Vzrušují je výkřiky

S onou ztrátou sebeovládání souvisí také hlasový projev, který žena při orgasmu vydává. Výkřiky, sténání, to vše je jako afrodiziakum. Pro muže je sluch velmi důležitým smyslem – a při sexu to platí dvojnásob.

Jsme krásné

Prokrvená pokožka, uvolněné svaly, oteklé rty, zářící oči, zčervenalé tváře, rozcuchané vlasy… To vše přispívá k tomu, že jsme po sexu opravdu krásné. A který muž by si rád nedopřál pohled na svou partnerku v takové chvíli?

Mise splněna

Není třeba si nic nalhávat – pro muže je partnerčin orgasmus hmatatelným důkazem, že odvedl „dobrou práci“. A tak naše vyvrcholení znamená malé polechtání mužského ega.

Jsou zvědaví

Upřímně řečeno, muži jsou z hlediska orgasmu ve srovnání s ženami tak trochu ochuzeni. My můžeme zažít hned několik druhů vyvrcholení (vaginální, klitoridální…), ale také mnohonásobný orgasmus. A tak naše tělo, respektive jeho schopnosti, muže nepřestávají fascinovat. Někteří pak zkoušejí zjistit, kolikrát za sebou dokážeme vyvrcholit či jakými způsoby nás k orgasmu dokáží přivést.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat