Ženy mají delší orgasmus než většina mužů

13.07.2017 | Sex a vztahy

Říká se, kdo se směje naposledy, ten se směje nejdéle. A rozhodně to platí o ženách a orgasmu. Ačkoli muži mohou vyvrcholit snáze a daří se jim to častěji, jejich orgasmus je kratší než ten ženský. A v průměru muži zaostávají za ženami o dvacet procent.

Ona to ale zase není taková hitparáda, když se to vyjádří ve vteřinách.

Jak dlouhý je orgasmus

Muži mají orgasmus kratší o pouhé dvě vteřiny. Vyplývá to z nového průzkumu v Británii. Tam také zjistili, že průměrný ženský orgasmus – subjektivně hodnoceno – trvá 10,9 vteřiny a průměrný mužský orgasmus 8,7 vteřiny.

Šestadvacet procent mužů a jednačtyřicet procent žen mají orgasmus jedenáct „dlouhých“ vteřin.

Když chcete otěhotnět...

Zajímavé je, že lidé považovali orgasmus za důležitý u početí dítěte už v antice. Kupříkladu Hippokrates tvrdil, že vášnivé milování s orgasmem u ženy i muže častěji vede ke zplození potomka. A dnešní medicína s tím souhlasí.

Orgasmus ženy – během něhož dochází k pohybu děložního hrdla a nasávání spermatu do dělohy – opravdu zvyšuje šanci na početí. Samozřejmě bez mužského vyvrcholení, které je provázeno ejakulací pohlavních buněk do vagíny, to není možné vůbec.

Orgasmus jako léčba

Také léčba hysterie v devatenáctém století vedla k vývoji prvních vibrátorů a dild, protože se zjistilo, že žena dovedená k orgasmu pomocí tohoto šidítka přestává být hysterická. Slovo hysterie samo pochází z latinského hysterus – děloha.

Nicméně ženy dosahují spolehlivěji orgasmu pomocí stimulace klitorisu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat