Proč ženy lžou o svých milencích na jednu noc

03.12.2019 | Sex a vztahy

Sexuologické výzkumy opírající se o výpovědi lidí jsou vždy nepřesné. Může za to především kulturní vliv a stigmatizace sexuálního chování žen, které jsme se dosud nezbavili. Když má muž spousty sexuálních partnerek a provozuje sex na jednu noc, není kurevník, je to hřebec. Když se stejně chová žena, je to kurva, nikoli sexbomba. A to je prostým důvodem toho, proč jsou extrémně zkreslená data v průzkumech počtu sexuálních partnerů. Muži nadhodnocují a dělají ze sebe hřebce, ženy podhodnocují, aby vypadaly cudněji.

Společnost stanovuje do značné míry normy sexuálního chování. U mužů se toleruje mnohem více, když provozují sex na jednu noc a mají více sexuálních partnerek. Ženy jsou ale za stejné chování odsuzovány. Kvůli tomu se liší výsledky průzkumů o počtu sexuálních partnerů mezi muži a ženami.

Vědci z University of Glasgow tvrdí, že muži mají tendenci nadhodnocovat a mají také horší paměť než ženy. Ty si pamatují většinou mnohem lépe, s kým měly sex. Ale také mnohem méně často jsou ochotny přiznat, že na sexu na jednu noc není vůbec nic špatného.

Z průzkumů počtu sexuálních partnerů pak vyplývá, že muži uvádějí většinou dvojnásobný počet sexuálních partnerek než ženy.

„Přesné údaje o sexuálních partnerech jsou ale klíčové pro řadu výzkumů včetně těch, které odhadují trendy v sexuálním chování a prevenci pohlavně přenosných chorob a modelují míru přenosu nebezpečných infekcí jako HIV v populaci,“ vysvětluje doktorka Kirstin Mitchell z University of Glasgow.

Co ukazují průzkumy?

Průzkumů zaměřených na sexuální život, nejen počet partnerů, je celá řada. A mnohé se z nich o sobě i dozvíme. Co nám také ukázaly?

  • 30 % dotázaných mužů uvedlo, že se v životě zamilovali na první pohled. Stejnou zkušenost ovšem udalo jen 21 % žen.
  • 42 % ženatých respondentů odpovědělo, že ví, že je jejich partnerka podvedla/podvádí s jiným mužem.
  • Z dalšího výzkumu zas vyšlo, že 43 % „nevěrnic“ jsou blondýny, 23 % brunety a 11 % nevěrných žen tvoří černovlásky.
  • 61 % žen a 90 % mužů přiznalo, že mají sexuální představy o lidech, které potkávají.
  • Většina mužů dokáže podvědomě rozpoznat, kdy má žena plodné období – v tu dobu se jim zdá nejpřitažlivější.
  • V průměru strávíme za svůj život 20 160 minut (neboli 2 týdny) líbáním.
  • Ženatí muži, kteří svým manželkám pomáhali v domácnosti, se s partnerkami milovali častěji než ti, kterým domácí práce nic neříkají.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat