Neatraktivní ženy podvádějí své manžely častěji

Člověk by si myslel, že když má neatraktivního partnera, nehrozí mu tolik, že bude podváděný. Neplatí to ale v případě žen. Sexuálně nepříliš přitažlivé manželky totiž podvádějí partnery častěji než sebevědomé krasavice. Může za to právě sebevědomí. Čím slabší ho žena má, tím ochotněji nevěře propadá.

Psychologové z Florida State University sledovali dvě stovky manželských párů, všímali si jejich věku, sexuální přitažlivosti a spokojenosti s pohlavním životem v manželství. A vztáhli to k jejich chování v manželství v průběhu 3,5 roku. Zajímala je hlavně nevěra.

Až moc velká spokojenost

Nikoho příliš nepřekvapilo, že z analýzy výsledků vyplynul vztah mezi věkem a nevěrou. Čím mladší účastníci výzkumu byli, tím spíše se dopouštěli nevěry. Nevěrnější si byli také jedinci, kteří nebyli ve vztahu spokojení.

Ale co překvapením bylo, byl vztah mezi spokojeností ve vztahu a nevěrou. Nevěr se totiž častěji dopouštěli ti jedinci, kteří byli sexuálně v manželství spokojenější.

„To naznačuje, že mají pozitivní postoj k sexu obecně a vyhledávají ho i mimo vztah bez ohledu na to, jak se v tom vztahu cítí,“ tvrdí autoři.

Jednou nevěrník, vždycky nevěrník?

Největším překvapením výzkumu bylo, že častěji podváděly manžele ženy, které byly méně atraktivní a které si to uvědomovaly. Ale muži, kteří považovali manželku za málo atraktivní, byli nevěrnější také. Neatraktivní muži a atraktivní manželky byli nevěrní nejméně.

Méně překvapivé pak bylo, že muži, kteří byli velmi promiskuitní před uzavřením manželství, se v něm dopouštěli nevěry častěji než ti mužové, kteří nebyli sexuálně tolik zkušení. U žen to ale bylo naopak. Před manželstvím vybouřené ženy byly ve vztahu věrnější.

„S rozmachem sociálních médií a tedy snadnější dostupností alternativních sexuálních partnerů je chápání toho, jak se lidé vyhýbají pokušení představované alternativními partnery, může být mnohem cennější pro chápání vztahů než kdykoli dříve,“ míní autoři z Florida State University.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tofu stir-fry se zeleninou

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:37
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:37
253 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat