Stačí přijít s otevřenou myslí, říká autor Výstavy skutečně nahých mužů

07.11.2018 | Sex a vztahy

Mário Petreje je v česku známý především jako pořadatel výstav Voayer: Výstava skutečně nahých žen. Tentokrát se ale rozhodl pro změnu a Pražané se tak mohou těšit na první Výstavu skutečně nahých mužů. Co ho k nápadu přivedlo, na co se mohou návštěvníci těšit a jak se vyrovnává s případnou kritikou?

Uspořádat Výstavu skutečně nahých mužů se po Výstavách skutečně nahých žen může zdát jako logický krok. Publikum nicméně na umění ukazující mužskou nahotu není zvyklé tak jako na to umění ukazující nahotu ženskou. Neobáváte se reakce návštěvníků?

Páči sa mi, ako to vidíte. Máte pravdu, skutočne tu existuje společenské vedomie, ktoré nahotu žien (hoci vo verejnom priestore třeba ženské telo cenzúrovať viac jako to mužské) vníma prirodzenejšie. No odpoveď na vašu otázku je nie. Neobávam sa reakcií návštevníkov. Každý si z mojich výstav vždy odnesie svoj súkromný a subjektívny pocit. Jediné čo vždy môžem tvrdiť je, že to bude určite skutočne životný zážitok.

Voayer: Výstava skutečně nahých mužů

Výstava skutečných nahých mužů se uskuteční 17. a 18. listopadu 2018 na třech podlažích historické budovy na Rubešově ulici 7 v Praze (DRIVE HOUSE).
Ve dvou výstavních dnech (každý den jiní muži) si návštěvníci budou moci prohlédnout více než dvacet skutečných a nahých mužů různého věku, postav či rozměrů. A tak jako jejich kolegyně na předešlých výstavách i mužští modelové budou vystaveni v různých bdsm pozicích a doplňcích.

Stálo za rozhodnutím uspořádat Výstavu skutečně nahých mužů i něco dalšího než jen touha nabídnout divákům další nevšední zážitek?

Isteže. Už před prvou výstavou som mal nejaký cieľ, ku ktorému som každou mojou výstavou bližšie. Dôkazom sú tisíce nadšených návštevníkov a fakt, že sa médiá zaujímajú čo robím. Zároveň som si položil otázku, kto iný jako ja by mal urobiť výstavu nahých mužov.

Bude se „mužská verze“ výstavy Voayer lišit od té ženské jen modely, nebo i něčím jiným? Na co všechno se mohou návštěvníci těšit?

Každá výstava je iná a dovolím si tvrdiť, že každý jeden vstup počas výstavného dňa je iný a potvrdzujú to aj návštevníci, ktorí ich majú za sebou už dostatok. Výstava bude v zaujímavých a komorných priestoroch, ktoré pripomínajú priestory, v kterých som organizoval prvú výstavu v Bratislave (2016). Muži budú taktiež umiestnení na rôznych bdsm nábytkoch jako ich kolegyne a najúžasnejšie na tom je, že sa už veľmi tešia a to je krásna emócia. Stačí prísť s otvorenou mysľou a bez očakávaní.

Výstavy Skutečně nahých žen byly divácky úspěšné. Slibujete si podobný zájem i u mužské verze?

Je to prvá výstava tohoto druhu, takže zažívam podobné pocity jako před prvou výstavou žien. Nesľubujem si od toho nič. Jednoducho to urobím najkvalitnejšie jako dokážem. Faktom však je, že tentokrát sa prídu pozrieť väčšinou dámy, no vátaní sú aj páni. A tak jako aj počas výstav žien aj tentokrát budú mať návštevníci možnosť vyzliecť sa.

Komu všemu je vlastně vaše výstava určena? Jaké publikum ji navštěvuje?

Výstavy VOAYER sú určené všetkým dospelým bytostiam. Nie sú určené nikomu a všetkým. Nahota nepatrí len určitým ľuďom, je to absolútne prirodzená súčasť života a ďalšou zložkou mojich výstav je sloboda. Aj preto je mužská výstava práve v dňoch, kedy ju na Slovensku a v Česku najviac oslavujeme. Avšak sloboda sa nemá oslavovať, sloboda sa má praktizovať.

Bylo shánění modelů pro výstavu stejně snadné jako hledání modelek?

Hľadanie modelov je jednoduchšie. Od prvých informácií o výstave sa mi neustále hlásia nejakí muži s túžbou byť súčasťou mojho projektu. Niektorí moje výstavy navštívili a iní ešte nie. Dokonca svojich priateľov prihlasujú aj niektoré z mojich modeliek.

Výstava Voayer je považována v mnoha ohledech za kontroverzní. Jak vnímáte její kritiky?

Nijak. Ku mne sa dostanú len nejaké komentáre, ktoré ma skôr pobavia. Mnohí sa snažia útočiť na moji prízemnosť či úchylnosť, ale jako by som mohlo tieto zúfalé výkriky anonymity brať vážne ? Ja viem, akú cestu som si s týmto projektom prešiel, čo všetko som obetoval a čo všetko sa udialo. Nakoniec, všetko to popisujem v mojej knihe JÁ, VOAYER, ktorá je dostupná v kníhkupectvách. Pred každou výstavou žien bola veľká kritika k tomu, prečo len ženy. Touto výstavou sa misky váh vyrovnají.

Pokud byste měl na svou výstavu pozvat nerozhodnutého člověka, na co byste jej „nalákal“?

Ak ho neláka samotný názov, nech radšej nechodí. Ak sa mi niečo na mojom projekte VOAYER páči, tak je to jeho úprimnosť a pravdivosť. Nič neskrývam, všetko je jasné od začiatku až po koniec. Nič nesľubujem, všetko je zjavné už v názve výstavy. A takto je to dobře. Tento môj prístup je veľkým pilierom k tomu, prečo sa ľudia na mojich výstavách cítia dobře, napriek zdánlivému „kontroverznému“ obsahu a nemyslím len návštevníkov ale aj môj tím a vystavení ľudia. Od prvej výstavy tvrdím, stačí prísť s otvorenou mysľou, bez očakávaní a odensiete si skutočne životný zážitok.

Více informací najdete na voayer.cz

Vstupenky jsou k dispozici ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat