Jak s partnerem mluvit o sexu. Odhoďte rozpaky a buďte upřímní

Pokud váš sexuální život nesplňuje vlastní očekávání, čeká vás jediné. „Přiznat barvu“ a s partnerem si promluvit. Nevíte, jak na to? Stydíte se? Věřte, že podobný rozhovor rozhodně nemusí bolet. Stačí, když začnete jednoduchou otázkou.

Spousta lidí je nespokojená s frekvencí nebo kvalitou milostného života a zjišťuje, že rozdíly, mezi partnery ničí jednoho i druhého. S těmito nepříjemnostmi se však můžete vypořádat, ovšem pokud se k situaci postavíte čelem. Mlčením a tolerováním situace se nezmění vůbec nic, proto je nutné promluvit si. Takže, jak začnete hovořit o sexu se svým partnerem? Tohle je první věc, kterou je třeba mít na paměti!

Buďte pozitivní, vždy a všude

Upřímný rozhovor by měl být proveden způsobem, který podporuje pozitivitu. Většina lidí je nesmírně citlivá, pokud jde o jejich sexuální výkon, takže všechno, co je vyřčeno kriticky, může mít negativní dopad nejen na jednotlivce, ale i celý vztah. Navzdory všem dobrým úmyslům pak můžete skončit ve válce. Proto vyznávejte klid a zdržte se všech nelichotivých negací.

Zde je návod, jak začít rozhovor. Start!

Začněte jednoduchou otázkou. „Všiml(a) jsem si, že jsme v poslední době neměli tolik sexu, jak tomu bylo dřív. Taky máš ten pocit?“ Pokud si to váš partner uvědomuje, moc energie pro další slova již nebudete potřebovat. Pravděpodobně k tomu ihned řekne svoje. V opačném případě se mu pokuste vysvětlit, o co vám jde. „Zajímalo by mě, jestli se něco děje, protože jsi nereagoval(a) na mé návrhy. Co společně můžeme udělat proto, aby se situace změnila?“

Myslím si, že problém je v tobě

V případě, že protějšek odpoví něco v tom smyslu, že vina leží spíš na vaší straně barikády, můžete odpovědět, zda má nějakou představu o tom, jak váš milostný život přivést zpátky k radosti a spontánnosti. V tomto bodě myslete na to, že se celá věc nemusí vyřešit jedním rozhovorem. Třeba řešení ponecháte na jiný den nebo chvíli, kdy se na podobný rozhovor budete cítit o něco víc.

V každém případě na sexuální synchronizaci pracujte oba stejným dílem. Stávkující protějšek nemá smysl přemlouvat. Chtít musí jeden i druhý. Proto si promluvte, zda za jeho nechutí nestojí něco závažnějšího, například zdravotní problémy nebo vyčpělost vztahu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat