S léčbou vaginálních kvasinek vám pomůže i čajovník nebo skořice

Používání esenciálních olejů při infekci kvasinek? Pro ženy, které tímto stavem trpí, velmi populární metoda! Jak zafunguje čajovník či skořice? Tohle musíte vědět!

Kvasinkové infekce jsou spíše běžné houbové infekce způsobené nadbytkem kvasinek Candida albicans ve vagině. Za normálních okolností je typický malý počet kvasinkových buněk, ostatní bakterie a mikroskopické sloučeniny ve vagině totiž udržují růst těchto kvasinek pod kontrolou. K infekci však dojde, když se v pochvě z nějakého důvodu změní bakteriální rovnováha.

To může být způsobeno jinou infekcí, hormonální terapií, těhotenstvím nebo použitím určitých antibiotik. Ačkoli to postihuje především ženy, s kvasinkovou infekcí se mohou setkat i muži, kteří se pak potýkají s červenou vyrážkou nebo bílými a lesklými vředy na penisu. Naštěstí je tento problém snadno léčitelný, a to s pomocí esenciálních olejů, které mají protizánětlivé, antifungální a antiseptické vlastnosti. Které použít?

Pomerančový olej

Bohatá směs vitaminu C a jiných antioxidačních sloučenin se ukázala být velmi účinná proti plísním všeho druhu, proto tento olej může být užitečný při léčbě kvasinkových infekcí. Jak byste ho měli používat? Zřeďte ho v nosném oleji, jako je třeba ten jojobový nebo sladký mandlový. Poté lokálně aplikujte na infikovanou oblast v pochvě. Nechte absorbovat a na závěr svůj klín opláchněte vodou.

Čajovníkový olej

Tea tree je jeden z nejsilnějších antifungálních esenciálních olejů na trhu, který může rychle vyvážit množství bakteriální hladiny v pochvě. Odborníci doporučují smíchat 45 kapek oleje z čajovníku s olejem olivovým a do této směsi ponořit tampon. Ten se v klíně ponechá dvě hodiny.

Olej z citronové trávy

Lemongrass má silné protiplísňové vlastnosti, takže také může urychlit proces hojení. Zároveň působí preventivně vůči dalšímu kvasinkovému útoku. I tento olej vždy zřeďte nosným olejem, například již zmiňovaným mandlovým, a aplikujte přímo na zánět nebo oblast v blízkosti vaginy. Lemongrass může být vstřebáván kůží, vždy však stačí pouze 34 kapky.

Skořicový olej

Aktivní složky ve skořicovém oleji mají antioxidační a protiplísňové vlastnosti a výzkum ukázal, že mohou rychle snížit nepohodlí a závažnost kvasinkové infekce. Zřeďte 4 až 5 kapek tohoto oleje s jednou polévkovou lžící oleje kokosového, následně lokálně aplikujte na oblasti nepohodlí. (Do této směsi se dá ponořit i tampon.) A které další oleje se při léčbě kvasinkových infekcí osvědčily? Geranium, hřebíčkový olej, tymián, levandule a oregano.






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sekaná

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
58 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
65 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat